7,7 milliárdos floridai jackpotot nyert meg egy panamai nyugdíjas egy online lottózóban

2017-09-08
A theLotter online lottózó ügyfele egy 30 millió dolláros Florida Lotto jackpotot kaparintott meg.

 

A 60 éves Aura Dominguez Canto már belefáradt a munkába, és arról álmodozott, hogy nyugdíjba megy, de egész egyszerűen nem engedhette meg magának. Egyik nap, miután elolvasott egy cikket Jane Parkról, egy skót lottónyertesről, elhatározta, hogy regisztrál a legnagyobb online lottózó, a theLotter oldalán. Itt a világ bármely részéről meg lehet venni szinte bármely ország lottószelvényét. (A szolgáltatás úgy működik, hogy a különböző játékok hivatalos lottószelvényét a theLotter ügynökei vásárolják meg a játékosok nevében, és azt egy széfben őrzik. Ha valaki nagy nyereményt ér el, lehetőséget biztosítanak neki, hogy személyesen vegye át a nyereményt – ekkor átadják a játékosnak a lottószelvényt, hogy a nyeremény felvételekor be tudja mutatni a lottótársaságnak.)

 

Miután beregisztrált a theLotter oldalára, Aura elhatározta, hogy egy hónapig a Florida Lotto minden sorsolásán játszani fog, így előfizetést vett a 3, 10, 20, 29, 35 és 50 számokkal. Az első három héten semmi szerencséje sem volt, aztán, pont mikor véget ért volna az előfizetése,  tehát alig egy hónappal a regisztrálása után, az utolsó szelvényével megnyerte a jackpotot.

 

 

A sorsolást követően nem sokkal a theLotter munkatársa felhívta Aurát Londonból, hogy elmondja neki a jó hírt, és bár Panamában még csak kora reggel volt, Aura természetesen majd kiugrott a bőréből. „Nagy szükségem volt a pénzre! Tényleg nagy!” magyarázta. Bár hivatalosan már nyugdíjas volt, továbbra is dolgozott, hogy támogatni tudja a gyerekeit. (A nyertessel készült interjú a theLotter oldalán tekinthető meg.)

 

Augusztus 16-án a theLotter segítségével elrepült a floridai Tallahassee-be, az ottani állami lottótársaság irodájába, hogy személyesen vegye fel 30 millió dolláros, azaz úgy 7,7 milliárd forintos nyereményét. Mivel úgy döntött, hogy az összeget nem életjáradékként, hanem egyösszegben veszi fel, így 20.948.543 dollárt (nagyjából 5,4 milliárd forintot) utaltak át a számlájára. Még nem tudja, hogy mihez kezd a hatalmas nyereménnyel, de egy biztos: végre tényleg nyugdíjas lehet, és gyermekeinek, sőt az unokáinak sem kell majd aggódniuk a pénz miatt.

 

Nem ez az első nagy nyeremény a theLotter-nél – 2015 decemberében világszerte a lapok címoldalára került az az iraki ügyfelük, aki megnyerte az Oregon Megabucks lottó 6,4 millió dolláros jackpotját

 

Miután a társaság sikeres kapcsolatot alakított ki az oregoni állami lottótársasággal – mely azóta a theLotter szolgáltatását át is vizsgálta és hitelesítette – a cég ebben az államban alakította ki legnagyobb bázisát. Az oregonin kívül még számos USA államban jelen lévő theLotter munkatársai által az ügyfelek nevében megvásárolt amerikai szelvényeket nem utaztatják, azok az Államok területén maradnak, és ha egy játékosuk nagynyereményt ér el, segítenek neki az odautazásban, hogy személyesen vegye fel nyereményét. (A kisebb nyereményeket automatikusan átutalják a játékosok számlájára).