113 milliárd forint a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereménye!

2016-05-05
A magyar lottók jackpotjai az utóbbi hetekben sorra elkeltek, a Powerball lottó főnyereménye azonban ismét elképesztő sebességgel halmozódik, és újra ez a játék kínálja a világ jelenlegi legnagyobb főnyereményét!

 

A januári 1,6 milliárd dolláros Powerball jackpot után ez a mostani 415 milliós ugyan első pillantásra nem tűnik hatalmasnak, de azért ez a forintban számolva közel 113 milliárd óriási összeg: több mint 400 darab Ferrari California T-t, úgy 8-10 karibi privát szigetet, vagy akár egy szuperszonikus magánjetet is lehetne venni! De ha valaki még ennél is nagyobb léptékben gondolkodik: a nyereményből beszerezhet egyet a Boeing legújabb sztárgépéből, a 787-es Dreamlinerből is. Az Index számításai szerint, ebből a több mint 100 milliárd forintból a nyertes építhetne 26 stadiont Felcsúton, 529.100 ezer évig utazhatna a BKK-n éves bérlettel, leforgathatna 300 magyar játékfilmet vagy éppen a Sötét lovagot ÉS a Csillagok közöttet.

 

 

 

A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni). 

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (Szuperlotto, Lottosend, theLotter), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.)

 

Powerball szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán