780 milliót nyertek a lottón, három nap múlva még jobb hírt kaptak!

2020-01-10
Egy házaspár, aki 2 millió angol fontot nyert a lottón, pár nappal a nyereményt követően tudta meg, hogy tinédzser fiúk kigyógyult a rákból: „Minden álmunk valóra vált.” – nyilatkozták.

 

John és Allison McDonald mind a hat nyerőszámot eltalálták a december 18-i Lotto sorsoláson, így 2 millió angol fontot, tehát úgy 780 millió forintot nyertek.

 

Három nappal később megkapták a hírt, hogy 15 éves fiúk, Ewan az egész éves kezelést követően kigyógyult a rákból. Ewan-t non-Hodgin lymphomával diagnosztizálták 2018 májusában, és kemoterápiás kezelést kapott. Hat kemoterápiás kurzuson vett részt Newcastle-ben, ami azt is jelentette, hogy ő és Allison hetekre kénytelen volt otthonától, Stockton-on-Tees-től távol lenni. A legutóbbi vizsgálatok eredményét pár nappal karácsony előttre várták, és ugyan látták, hogy javul a fiú állapota, mégis féltek, hogy valami rossz hírt kapnak. 

 

“Olyan az, mintha az összes életre szóló álmunk valóra vált volna három nap leforgása alatt. Micsoda kezdés ez a 2020-as évre. Mindig mindenki arról álmodik, hogy karácsonyra nyer a lottón, és arról beszél, hogy ez milyen fantasztikus lenne, de Allison és én soha nem hittük, hogy ez velünk megtörténhet – és mégis.” – nyilatkozta John. „És aztán megkapni a hírt, hogy Ewan legutóbbi leletei teljesen tiszták, ez aztán tényleg igazán fantasztikus. Annyira hálásak vagyunk.”

 

 

John elmesélte, hogy akkor ellenőrizte a szelvényt, mikor egy kis teaszünetet tartott munka közben. „Egyből láttam, hogy két számot eltaláltam, azt gondoltam nagyszerű, nyertem egy Lucky Dip-et. Aztán rájöttem, hogy három számom egyezik, és a fellegekben jártam – azt gondoltam, csinálhatunk valami jó kis programot a családdal a hétvégén. Aztán tovább ellenőriztem, és rájöttem, hogy mind a hatot eltaláltam, és teljesen sokkos állapotba kerültem.” – mesélte. „A lábaim remegtek, miközben felhívtam a Camelot lottótársaságot, hogy ellenőrizzem, hogy amit látok, tényleg igaz.”

A szerencsét hozó számok a 13, 15, 36, 44, 50 és 56 voltak.

 

A férfi a nyeremény átvételét követő sajtótájékoztatón elmesélte, hogy ezután felhívta a feleségét, aki éppen fogorvosnál volt. Allison egyszer csak látta, hogy van egy nem fogadott hívása. „Arra gondoltam: ’Te jó ég, miért hív vajon?! Valami baj van, valami borzasztó történt, biztos valami baj van Ewannal.’ Dehogy gondoltam arra, mikor visszahívtam, hogy azt fogja mondani, hogy megnyertük a Lotto jackpotját!”

 

“Fantasztikus, hogy ez a nyeremény, nem csak pénzügyi biztonságot ad, hogy vegyünk egy új házat, de időt is. Most mindketten megengedhetjük magunknak, hogy abbahagyjuk a munkát, és időnket a családunkkal töltjük, emlékeket szerzünk, olyasmiket, amiről eddig csak álmodoztunk.”

A házaspárnak három gyermeke és három unokája is van.

 

A 62 éves John, aki biztonsági tisztviselőként gyakran heti 70 órát dolgozott, és a 49 éves, látszerészként dolgozó Allison is felmondott a munkahelyén. „Ez a világ legfantasztikusabb érzése.” – nyilatkozta Allison.