70 milliárdos jackpot vár gazdára a MegaMillions lottón pénteken!

2014-10-31
A halloweeni hangulattal egyidőben a lottóláz is fokozódik az Egyesült Államokban, hiszen mindkét nagy államközi lottón hatalmas nyeremények vannak kilátásban a hétvégén. Hogy Európa se maradjon le, pénteken az angol EuroMillions is extra meglepetéseket tartogat!

 

Újra tombol az amerikai lottóláz

 

A kedd esti már sorozatban a 19. olyan sorsolás volt, amikor senki sem találta el hibátlanul a Mega Millions számait, így pénteken a jackpot már várhatóan 284 millió dollár, azaz közel 70 milliárd forint lesz! Ez a játék történetének 10. legnagyobb nyereménye, így nem csoda, hogy világszerte egyre többen döntenek úgy, hogy tesznek egy próbát, és vesznek egy-két szelvényt valamelyik online lottóboltban

 

A 2012 márciusától 2013 márciusáig tartó időszakban mindkét nagy amerikai lottójáték, a Mega Millions és a Powerball is nyolc olyan óriás-jackpotot fizetett ki (399 millió dollártól a 656 millióig), melyekkel újraírták a történelemkönyveket. Az elmúlt fél évben azonban nagyon sikeresen tippeltek a játékosok, egyetlen alkalommal sem halmozódott elég ideig a jackpot ahhoz, hogy átlépje azt a 300 milliós álomhatárt, amikor elindul a roham a lottóárusító helyek felé. 

 

Ez történt márciusban is, mikor a Mega Millions jackpotja elérte a 270 millió dollárt. Onnantól csupán három újabb sorsolás, tehát másfél hét kellett ahhoz, hogy 414 millió dollárra duzzadjon a főnyeremény összege, így valószínű, hogy ha most pénteken sem találja el senki a számokat, pillanatok alatt ismét rekordnagyság közelébe lendül a jackpot.

 

A szombati Powerball sorsolást is érdemes figyelni, hiszen jelenleg ez a lottó kínálja a világ második legnagyobb nyereményét, 159 millió dollárt, azaz 39 milliárd forintot

 

A két összeurópai lottójáték most egy kicsit most lemaradt a jackpot toplistán. Az EuroMillions (miután a hatalmas, 58 milliárdos jackpot utáni első sorsoláson ismét volt telitalálatos) jackpotja a kiindulási értékkel, 15 millió euróval (4,6 milliárd forinttal) várja a péntek esti sorsolást; az immár a magyar lottózókban is beszerezhető EuroJackpot pedig 21 millió eurót (6,5 milliárd forintot) kínál szombaton, ami az aktuális toplista 7. helyére elegendő.

 

Pénteken különleges nyereményeket kínál az angol EuroMillions!

 

Azonban annak ellenére, hogy az EuroMillions most csak a kiinduló jackpotot kínálja, az angol EuroMillions sorsolásra mindenképp érdemes odafigyelni, mert most hétvégén rendkívüli akciót tartanak annak apropóján, hogy a lottójátékkal párhuzamosan futó tombola nevét megváltoztatták. Az eddig Millionaire Raffle, azaz Milliomos Tombola néven ismert játék október 31-től a Millionaire Maker (Milliomos Gyár) névre fog hallgatni, de ugyanúgy, mint eddig, minden angol EuroMillions szelvény automatikusan részt fog venni rajta. 

 

Ha valaki nem ismerné a tombola működését: az angol EuroMillions szelvényen szerepel egy egyedi tombola kód. Ez a kód 3 betűből és 6 számból áll, és automatikusan generálódik a lottószelvény megvásárlásakor. Ez a kód automatikusan részt vesz a Millionaire Maker sorsolásán. Az angol EuroMillions sorsolásának estéjén, egy kódot választanak ki véletlenszerűen a tombolakódok közül. Az a játékos, akinek az automatikusan generált kódja megegyezik a kisorsolttal, 1 millió angol fontot nyer.

 

A névváltoztatás mellett újdonság, hogy ezentúl minden hónap utolsó péntekje Mega Péntek lesz a brit EuroMillions-nál, melyre minden alkalommal egy különleges akciót harangoznak be. Most pénteken, október 31-én, az első Mega Pénteken például 25 szerencsés szelvénytulajdonos fog egyenként 1 millió angol fontot és egy-egy all-inclusive utazást nyerni az ausztrál Sunshine Coast közelében lévő luxus szigetre, a Makepeace-re. 

 

A játékon természetesen nem csak brit állampolgárok vehetnek részt, így érdemes körülnézni az online lottózókban, csak arra kell figyelni, hogy BRIT EuroMillions (EuroMillions UK) szelvényt vegyünk, hiszen csak azok vesznek részt a különsorsolásokban.