6,4 milliárdot nyert a lottón a 87 éves apóka

2018-03-02
A Bristolban élő, 87 éves Dennis Banfield lett a legidősebb brit lottónyertes, miután bezsebelt egy 18 millió angol font értékű jackpotot.

 

A 87 éves Dennis Banfield és 83 éves felesége, Shirley egy hotelben tartott sajtótájékoztatón jelentették be nyereményüket. Az idős házaspár elérzékenyülve beszélt arról, hogy milyen sokat jelent számukra ez a nyeremény, és elárulták, hogy azt tervezik, hogy a nyereményen a lányaikkal osztoznak. 

 

Banfield, aki egy lábműtétet követően kórházban töltötte a karácsonyt, elmondta, hogy lányai, Tina és Karen fognak a legtöbbet kapni a pénzből (a nyereményt három egyenlő részre osztják), de ha bárki máson is tud segíteni, megteszi.

 

 

A család lottószelvényét a férfi felesége, Shirley Banfield vette meg egy helyi újságosnál Bristolban, és gépi számokat kért a brit Lotto elnevezésű játék szombat esti sorsolására. Férje elmondása szerint másnap reggel tudták meg, hogy nyertek, mikor az asszony felolvasta a nyerőszámokat és hozzátette: „Kinek vannak ilyen számai?!” A férfi csak annyit tudott válaszolni: „Nekem.”

 

Mikor arról kérdezték őket, hogy mit terveznek venni a forintban számolva 6,4 milliárdot érő nyereményből, Shirley Banfield – aki korábban a helyi önkormányzatnál volt hivatalnak, majd bolti kisegítőként dolgozott – azt válaszolta, hogy valószínűleg lecserélik régi, háromajtós kis Nissan Micra-jukat valami nagyobbra, de „nem Ferrarira vagy Maseratira”. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy elcserélik jelenlegi, három hálószobás házukat, melyben 57 éve laknak, egy olyanra, ahol férjének lenne egy műhelye is, mert a férfi lelkes amatőr asztalos.

 
A világ jelenlegi legnagyobb jackpotját egyébként jelenleg egy amerikai lottó, a Powerball kínálja, a szombat esti sorsoláson már 321 millió dollár, azaz mintegy 82 MILLIÁRD forint a tét! 

A Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (theLotterLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán