64 milliárd forintot nyertek a lottón

2012-12-01
Kansas államban kötelező a lottónyerteseknek nyilvánosságra lépniük. Az egyik Powerball nyertes házaspár nem sokat várt: tegnap kamerák elé lépve osztották meg örömüket mindenkivel, és avatták be az egész világot hétköznapi életükbe.

 

A kamerák kereszttüzében egy középkorú házaspár, három fiatal férfi, és egy ötéves kínai kislány áll plüss pónijával. Nem tudnánk, hogy mi ez a nagy felhajtás, ha nem szorongatnának egy hatalmas, csekkszelvényt ábrázoló táblát a kezükben, melyre ennyi van ráírva: 293.750.000 dollár.

 

 

A Hill család Dearnborn-ban (Missouri) él, és minden idők legnagyobb lottójackpotjának a felét tudhatja tegnap óta magáénak. Cindy és Mark Hill ötéves, Kínából adoptált kislányukkal és három felnőtt fiával boldogan néz a kamerákba, majd igyekeznek a riporterek rájuk zúduló kérdéseözönére válaszolni.

 

- Még mindig nem tértünk magunkhoz. Annyira szürreálisan hangzik, pedig az emberek folyamatosan ezt kérdezgetik tőlünk: Mire fogjátok költeni? Pedig én egyszerűen csak haza szeretnék menni, és egyszerű, normális életemet szeretném folytatni.- mondta Cindy.

 

A háromgyermekes házaspár, miután három fia felnőtt, egy kislányt, Jaident fogadott örökbe Kínából, és most a lottónyeremény hatására újabb gyermeket szeretnének magukhoz venni. Igaz, Mark egyik álmát, egy piros Camaro-t is szeretne, de mindenképpen elviszik kislányukat a tengerpartra, mert még sohasem járt ott. Minden unokájuknak, unokaöccsüknek és unokahúguknak meg szeretnék alapozni egyetemi tanulmányaikat, valamint a helyi iskolában egy alapítványt is létrehoznának Mark édesapja nevére. Természetesen nagyon várják, hogy azonnal "nyugdíjba vonuljanak", és a nyereményből családjukkal együtt utazgathassanak egy kicsit.

 

A kislány nagyon szeretne egy pónilovat karácsonyra - méghozzá egy igazit, de Cindy erről csak annyit mond: "Talán majd egy kicsit később."

 

 

Cindy csütörtök reggel épp Jaident vitte iskolába, amikor hallotta, hogy két nyertes szelvényt találtak; egyiket Arizonában, a másikat Kansas államban adták fel. Miután kitette Jaident, gyorsan beszaladt egy boltba újságot venni, hogy leellenőrizze a számokat.  Rögtön a kocsijában nekilátott az összevetésnek, de nem volt nála a szemüvege, így akkor még csak találgatta a felsejlő valóságot. "Vajon tényleg ezek a helyes számok?" Dörömbölt a kérdés a fejében. 

Rögtön elrohant közelben lakó anyósához, és megkérte, hogy ő is ellenőrizze le a számokat. Itt csatlakozott hozzájuk Mark is, hogy ő is meggyőződjön a dologról. El sem tudjuk képzelni, mit érez milyenkor az ember.

 

Annak az esélye, hogy valaki eltalálja a számokat, 1 a 175 millióhoz (összehasonlításképpen: az ötöslottónál 1 a 43 millióhoz), tehát nem is igazán gondoltak arra, hogy esetleg nyerhetnek. 10 dollárt költöttek az öt darab szelvényre szerda este, és le sem ellenőrizték az előbb leírt jelenetig. 

Nem lottóznak sűrűn. Az 51 éves Cindy irodai alkalmazott volt 2010-ig, amikor munka nélkül maradt. Férje, Mark múszerészként dolgozik a Hillshire Brands-nál. 

 

Mark még a következő kis történetet is megosztotta az újságírókkal:

- Jefferson Citybe kellett feljönnünk, hogy bemutassuk a szelvényünket a lottótárssaságnak, és éppen készülődtünk az utazásra. Ugyebár elég szédültek voltunk még mindig a nagy nyeremény hírétől, amikor észrevettem, hogy nincs fogkrémem az útra. Elszaladtam hát a helyi kisboltba, és min kaptam magam? Hogy az árcímkéket nézegetem a fogkrémeknél a polcon,  melyik a kedvezőbb árú. Hiába, a régi szokásokat nehéz levetkőzni.

 

David Troutman, a házaspár középiskolai barátja is nyilatkozott. Elmesélte, hogy a pár először a Facebook-on posztolta ki a nagy eseményt. 

- Fent voltama Facebook-on, és hirtelen megjelent előttem Cindy bejegyzése: "Köszönöm, Uram, hogy nyerhettünk a lottón." Természetesen a városból minden barát, ismerős egyből gartulált. Nem ismerek jobb embert, akivel ilyen történhetett volna.

 

Hills-ék a középiskolában szerettek egymásba, és azóta együtt vannak. Dearborn-ban, a 496 lakosú városkában nehezen lehetett volna eltitkolni a nyerés tényét sokáig.

 

- Rettentő gyorsan terjedt a hír- meséli Troutman - Hallottam a rádióban, hogy Dearnborn-i a nyertes, és mire az ajtóig elértem, már hallottam is, hogy édesanyám telefonál, majd leteszi, és azt mondja: "Ők azok. Ők nyertek" Kíváncsi leszek, milyen hatással lesz ez a történet Dearnborn városára.

 

A Hill házaspár fia, Jason így ínyilatkozott: Remélem, hogy nem szállunk el a nyereménytől, és ugyanolyan normális, jó emberek maradunk, mint voltunk tegnap vagy tegnapelőtt.

 

A helyiek találgatták, hogy a nyerőszámok 5, 23, 16, 22, 29 and Powerball 6  vajon milyen személyes vagy helyi vonatkozásokkal rendelkeznek, de rossz helyen tapogatóztak. Hillsék tegnap azt is elárulták, hogy gép generálta a számaikat.

 

Kansas-en kívül még négy helyen; Delaware, Maryland, North Dakota és Ohio államokban a Powerball szabályai szerint kötelező a nyerteseknek vállalniuk identitásukat, másképp nem vehetik fel a nyereményt.

 

Ha a másik nyertesről is szeretne részleteket megtudni, kattintson ide.

 

Bookmark and Share