118,6 milliárd forint most a legnagyobb lottófőnyeremény!

2016-11-24
A világ összes lottójátéka közül az amerikai Powerball lottón lehet most a legnagyobbat nyerni. Jelenleg már 403 millió dollár, azaz úgy 118,6 milliárd forint várja gazdáját, mely több mint százszor annyi, mint a magyar Ötöslottó jackpotja!

 

Az amerikai Powerball lottó nem véletlenül a lottójátékosok elsőszámú kedvence világszerte. Mivel szinte az egész Egyesült Államokban - és az online lottózóknak hála most már az egész világon - kapható, hihetetlen mennyiségű szelvényt értékesítenek egy-egy sorsolásra, így a játék jackpotja egyre-másra döntögeti a rekordokat. Jelenleg, miután szeptember közepe óta nem volt telitalálatos, már 403 millió dollár, azaz nagyjából 118,6 milliárd forint a főnyeremény összege! Hogy érzékeltessük, mennyire elképzelhetetlenül nagy összegről is van szó: egy 170 ezres átlagfizetéssel több mint 58.000 (!) év alatt lehetne megkeresni...

 

Ebből az összegből úgy 160-170 darab olyan 2,5 millió dolláros Bugatti Veyront lehetne venni, mint amilyennel Cristiano Ronaldo lepte meg magát a foci-eb után. A darabszámmal ugyan bajok lennének, hiszen ebből a limitált szériás, 1000 lóerős, 400 km/órás végsebességre is képes sportautóból csak pár darabot gyártottak, de biztos van az a pénz, amivel rá lehetne venni a Bugattit pár újabb példány legyártására...

 

Limitált szériás Bugatti Veyron

 

Ekkora nyereményből talán már nem sajnálná az ember a pénzt arra az Andrássy úton lévő, 18 szobás palotára sem, melyet jelenleg 7 milliárd forint körüli összegért árulnak; és nyugodt szívvel el lehetne belőle tölteni pár napot a világ egyik legdrágább nyaralási helyszínén, a napi 37.500 dolláros Musha Cay-en, a Bahama-szigeteken, melynek nem más a tulajdonosa, mint a világhírű illuzionista, David Copperfield. A szigeten maximum 24 főt tudnak elszállásolni öt vendégházban, de nem kell attól tartani, hogy idegenek zavarnák az embert, hiszen az egész szigetet egyben lehet csak kibérelni. 

 

Musha Cay álomszigete, napi 37.500 dollárért...

 

A Powerball lottóról

 

A Powerball az USA, de talán az egész világ legnépszerűbb lottójátéka, ami nem véletlen: rendre ez a játék kínálja a legnagyobb jackpotokat. A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (Szuperlotto 1-et fizet 2-t kap akciótheLotterLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk. 

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán (1-et fizet 2-t kap akció!)

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

 

1-et fizet 2-t kap akció!

 

Szuperlottó az egyik legrégebbi online lottóközvetítő oldal, ahol szinte a világ bármelyik lottójátékára lehet hivatalos lottószelvényeket vásárolni, és melyről itt olvashat bővebben. Az oldal exkluzív promóciójában most az újonnan regisztráló magyar játékosok egy-egy ingyenes szelvényt kapnak a Powerball sorsolására vásárolt minden szelvény után

 

Az akció az új regisztrálók első vásárlásakor érvényes, és az első vásárlás során megvett minden Powerball szelvény után jár egy ingyenes szelvény (tehát, ha valaki első vásárlásával vesz pl. 5 Powerball szelvényt, akkor 5 ingyenes szelvényt fog kapni). Az ingyenes szelvények jóváírása a vásárlást követően 12 órán belül megtörténik.