5 évet kapott egy sportfogadó szindikátus szervezője

2013-07-31
Ötéves börtönbüntetésre ítélték azt a volt bankárt, aki több, mint 6 millió fonttal (2 milliárd forinttal) verte át családtagjait és barátait sportfogadó szindikátusával.

 

A 40 éves Darren Thompson meggyőzte családtagjait és pénzes ismerőseit, hogy fejenként 30-600 ezer fontnyi (10-200 millió forintnyi) összeggel vegyenek részt „garantáltan sikeres” szerencsejáték szindikátusában. 

Thompson azt állította, hogy "holtbiztos" focieredményekre fogadva óriási pénzeket tud csinálni. 

Hamis kimutatásokat és bankbizonylatokat készített arról, hogy hogyan ömlik be a pénz, és hogyan ér el óriási nyereményeket a szindikátus.

 

Azonban, mint egy idő után kiderült, a kenti illetőségű Thompson 2004-től 2010-ig valójában az összes befizetett tét 73-91 százalékát mind egy szálig elveszítette . 138 „befektetője” – akik közül többen jelzálogot vettek fel a házukra, hogy csatlakozni tudjanak a csoporthoz – fejenként átlagosan 40 ezer fontot (13 millió forintot) veszített. A legdöbbenetesebb, hogy az áldozatok között volt saját anyja is, akinek 50 ezer fontját (17 millió forintját) tapsolta el, és egy nő, aki azt a 200 ezer fontot (68 millió forintját) tette be a szindikátusba, melyet az apja a fia taníttatására adott neki. Thompson feleségének családja összesen körülbelül 300 ezer fontot (103 millió forintot) veszített.

 

A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy a korábban a Barclays-nál és a Credit Suisse-nél évi 150 ezer fontot kereső okleveles könyvelő 4,1 millió fontot tett be a fogadási számlára, és ebből hármat elveszített. Ő azonban eközben luxuskörülmények között élt, fontban hétszámjegyű összegeket költött méregdrága autókra, Las Vegasi esküvőre és külföldi nyaralásokra.

 

Thompson a Canterbury bíróságon beismerte a csalást, és csütörtökön négy év nyolc hónapnyi börtönbüntetésre ítélték. 

 
Címkék: sportfogadás,