59 milliót nyert a tévében látott számokkal

2021-09-17
Igencsak kifizetődött a tévézés egy dél-karolinai férfi számára

 

Mikor a nyeremény átvételekor a lottótársaság munkatársai megkérdezték tőle, hogy honnan vette a szerencsét hozó számokat, a nyertes azt válaszolta: “A tévében láttam őket”. A neve elhallgatását kérő férfi, aki 200 ezer dollárt, tehát úgy 59 millió forintot nyert.  A társaság által kiadott sajtóanyag szerint a játékos nem árulta el, hogy pontosan melyik filmben vagy műsorban látta a szerencsét hozó 1, 10, 16, 17, 18 számsort.

 

Jól járt az az üzlet is, ahol a nyertes a szelvényt vásárolta: a Piggly Wiggly elnevezésű outlet kétezer dolláros bónuszt kap a lottótársaságtól. 

 

Nem ez a férfi volt az egyetlen szerencsés, aki a tévéből vett számokkal nyert komoly összeget a lottón. A virginiai Kwame Cross 160 ugyanolyan lottószelvényt vett a tavaly december 5-i Pick 4 sorsolásra. Azt mondta, hogy volt egy „érzése” azokkal a számokkal kapcsolatban, melyeket egy tévéműsorban látott. Annyira bízott a megérzésében, hogy az összes szelvényen ugyanazt a számkombinációt (7-3-1-4) játszotta meg, és így mindegyik szelvénnyel megnyerte a fődíjat, összesen 800.000 dollárt (úgy 231 millió forintot). “Láttam egy címet egy tv műsorban a háttérben, és valamilyen oknál fogja, megragadt a fejemben. Volt egy fura érzésem vele kapcsolatban.” – mesélte a nyeremény átvételekor.

 

Ha valaki ki akarja próbálni a módszert, ragyogó alkalom lehet a nagy amerikai lottók – a Mega Millions és a Powerball - hétvégi sorsolása, hiszen mindkettőn elképesztő összegek várnak gazdára. A pénteki Mega Millions sorsolás főnyereménye 405 millió dollár, azaz 120 milliárd forint, a szombati Powerball sorsolásé pedig 457 millió dollár, tehát 135 milliárd forint lesz.

 

Hogy érzékeltessük, mekkora is a 135 milliárd forint: ez az összeg 13-szor  nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és úgy 37.500 év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres átlagfizetéssel. Lehet venni rajta úgy 500 szép nagy családi házat, vagy 450 karibi magánszigetet, de kitelne belőle körülbelül 90 darab a világ legdrágább autójából, a konkrétan gyémántporral bevont Koenigsegg CCXR Trevita-ból is (ha készült volna belőle ennyi).