59 milliárdot nyert a lottón egy szegénységi fogadalmat tett férfi

2014-07-07
Egy cambridge-i vallási csoporthoz tartozó férfi az amerikai Powerball lottón nyert 259 millió dollárt, melyből elmondása szerint az előadóművészeket fogja támogatni.

 

Az 58 éves Roy Cockrum Tennessee állam valaha volt legnagyobb lottónyereményét kaparintotta meg a Powerball lottó 259,9 millió dolláros jackpotjával. Mivel úgy döntött, hogy nem évjáradékként, hanem egyösszegben kéri a nyeremény kifizetését, 153,5 dollárt kap kézhez. A nyereményből elmondása szerint az amerikai előadóművészeket szeretné támogatni, mivel korábban 20 évig ő maga is színészként és ügyelőként dolgozott különböző tévétársaságoknál és színházakban.

 

Mivel a férfi pár évvel ezelőtt az Evangélista Szent János Társaság cambridge-i, massachusettsi püspöki vallási közösségben élethosszig tartó szegénységi, cölibátusi és engedelmességi fogadalmat tett, valószínű, hogy a nyereményből semmit sem tart meg magának. 

 

 

„Az lesz a dolgom, hogy nagyon keményen dolgozzam azon, hogy biztossá tegyem, hogy ennek a nyereménynek minden egyes fillére egy áldás lesz, bárki is részesüljön belőle.” – nyilatkozta. „Igazán úgy gondolom, hogy a legjobb módja annak, hogy valaki felkészüljön egy ekkora összegre, az az, ha pár évig szegénységi fogadalomban él. Nagyszerű perspektívát ad.” tette még hozzá.

 

Cockrum még annyit közölt nyilatkozatában, hogy mikor megtudta, hogy nyert, elmondott egy imát, összeszedte magát, betette a nyertes szelvényt a tárcájába, és elment az édesanyjához.