117 milliárd forintos lottónyeremény vár gazdára!

2017-02-19
Ismét az amerikai Powerball lottó kínálja a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereményét, 403 millió dollárt, azaz 117 milliárd forintot - melyet az online lottózóknak hála ma már bárki, bárhol megnyerhet!

Mi az a Powerball lottó?

 

A Powerball az USA, de talán az egész világ legnépszerűbb lottójátéka, ami nem véletlen: rendre ez a játék kínálja a legnagyobb jackpotokat. A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar Ötöslottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Mivel egy-egy sorsolásra rengeteg szelvényt értékesítenek, a játék jackpotja a Magyarországon ismert lottókhoz képest hatalmas ugrásokkal nő, és egyre elképesztőbb magasságokba jut. Most, miután december közepe óta halmozódik a nyeremény, már 403 millió dollár, azaz több mint 117 milliárd forint vár gazdára.

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (SzuperlottotheLotterLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk.  

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

 

Hogyan kell játszani az online lottózókban?

 

Mind a négy online lottózónak van magyar nyelvű oldala, és rendkívül egyszerű, felhasználóbarát a működésük. Regisztráció után bankkártyával kell feltölteni némi pénzt, majd kiválasztani a megvásárolni kívánt lottó típusát, és megadni a megjátszani kívánt számokat. 

Segédlet a Szuperlotto oldal használatához

Segédlet a theLotter oldal használatához

 

Mennyi is ez a 117 milliárd forint?

 

És, hogy mekkora is ez a szinte már-már felfoghatatlan összeg, amely 17-szer nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottónyeremény, és melyet egy nettó 170 ezres átlagfizetéssel úgy 57 ezer évbe tellene megkeresni?

Ebből az összegből úgy 160-180 darab olyan 2,5 millió dolláros Bugatti Veyront lehetne venni, mint amilyennel Cristiano Ronaldo lepte meg magát a foci-eb után. A darabszámmal ugyan bajok lennének, hiszen ebből a limitált szériás, 1000 lóerős, 400 km/órás végsebességre is képes sportautóból csak pár darabot gyártottak, de biztos van az a pénz, amivel rá lehetne venni a Bugattit pár újabb példány legyártására...

Ezzel a nyereménnyel talán már nem sajnálná az ember a pénzt arra az Andrássy úton lévő, 18 szobás palotára sem, melyet jelenleg 7 milliárd forintért árulnak; és nyugodt szívvel el lehetne belőle tölteni pár napot a világ egyik legdrágább nyaralási helyszínén, a napi 37.500 dolláros Musha Cay-en, a Bahama-szigeteken, melynek nem más a tulajdonosa, mint a világhírű illuzionista, David Copperfield. A szigeten maximum 24 főt tudnak elszállásolni öt vendégházban, de nem kell attól tartani, hogy idegenek zavarnák az embert, hiszen az egész szigetet egyben lehet csak kibérelni. 

 

Limitált szériás Bugatti Veyron

 

Musha Cay álomszigete, napi 37.500 dollárért...