53 millióra büntették a Caesars kaszinót egy függő játékos miatt

2013-03-31
New Jersey szerencsejáték felügyelete 225 ezer dollárra büntette a Caesars Entertainment-et egy szerencsejáték-függő, óriási tétekben játszó kaszinócápa miatt, aki 2007-ben Las Vegas történelmének egyik leghosszabb vesztő szériáját fogta ki.

 

Az 52 éves dúsgazdag üzletember, Terrance Watanabe - akiről a kaszinók történetének legnagyobb lúzereit bemutató cikkünkben már írtunk – saját bevallása szerint is beteges szerencsejáték-függő. 2007-ben körülbelül 127 millió dollárt (30 milliárd forintot) veszített a Caesars Palace-ban és a Rio Casino-ban – ez az összeg abban az évben a Harrah’s Entertainment teljes Las Vegas-i bevételének 5,6 százaléka volt. 

 

Miután a kaszinó megpróbálta behajtani Watanabe-nek nyújtott 14,7 millió dolláros kölcsönét, a nebraskai üzletember beperelte a kaszinó tulajdonosát, azt állítván, hogy Harrah alkohollal és fájdalomcsillapítókkal kábította játék közben. 

 

Terrance Watanabe nyilvánvalóan döbbenetesen rossz játékos volt, ráadásul akkoriban a Caesars még 30 százalékos visszatérítést is adott neki a veszteségei után. Nem túl hízelgő festve egykoron különleges ügyfeléről, a Ceasars azt állítja, hogy Terrance Watanabe kokainozott, marihuánát szívott, és szexuális ajánlatokat tett az alkalmazottaknak. Mindazonáltal a kaszinó mindent megtett azért, hogy a férfi továbbra is az ügyfele maradjon, különleges bánásmódban részesítették, még arra is hajlandóak voltak, hogy más beosztásba tegyék át a neki nem tetsző alkalmazottakat. 

 

Ironikus módon a szerencsejáték felügyelet mindezt pont annak a bizonyítékául látta, hogy a kaszinó - saját profitját szem előtt tartva - valóban szabadjára engedte a függő játékost, és ezért 225 ezer dolláros, mintegy 53 millió forintos büntetést rótt ki rá.  A Caesars azonban továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy Watanabe-vel való bánásmód „szükséges és helyénvaló” volt, és tagadja, hogy láthatóan illuminált állapotban engedték volna játszani. A bíróságon Watanabe azt állította, hogy 2007-ben ki volt tiltva a Wynn kaszinóból kényszeres ivászata és szerencsejáték-függősége miatt, azonban továbbra is szívesen látták a Harrah tulajdonában lévő Caesars és Rio kaszinókban…

A polgári perben a felek végül peren kívül - állítólag 100.000 dollárban – állapodtak meg március elején.