4,4 milliárdos bónuszt kapott a Betfair főnöke

2015-07-27
A Betfair vezérigazgatója, Breon Corcoran 11,6 millió fontos csomagot kapott a tavalyi évben, annak a 10 millió fontos bónusznak köszönhetően, melyet akkor alkudott ki magának, mikor három évvel ezelőtt csatlakozott a szerencsejáték óriásvállalathoz.

 

Corcoran részvényekben kapta meg 10,1 millió angol fontnyi (4,4 milliárd forintnyi) plusz juttatását, 953 ezres (420 millió forintos) szokásos bónusza és 528 ezres (231 milliós) fizetése mellé. 

 

Mikor a Paddy Power korábbi operatív vezetője 2012 augusztusában csatlakozott a Betfairhez, olyan szerződést kötött, mely szerint a Betfair óriási összeget fizet neki, ha teljesül három pénzügyi cél. A célok közül kettőt sikerült elérni, a harmadikat pedig egy januári részvényesi közgyűlésen törölték.

 

A Betfair akkor arról tájékoztatta a részvényeseket, hogy a harmadik cél egy adminisztratív hiba volt, és a befektetők 99,8 százaléka egyetértett ennek törlésével. 

 

A londoni értéktőzsdén jegyzett társaság Corcoran irányítása alatt 250 százalékkal növelte brit ügyfelei számát, részvényeinek értéke pedig körülbelül 750 millió angol fonttal, 2,4 milliárd fontra nőtt.

 

Az eredetileg fogadási tőzsdének indult Betfair mára virágzó, tradicionális fogadóirodává alakult át. A Morgan Stanley elemzője szerint a tavalyi évben a cég 1,2 milliárd font értékű tétet kezelt, közel annyit, mint a Ladbrokes (1,3 milliárd font).

 

2015 júniusában a Betfair bejelentette, hogy kitűnő évet zárhattak, így 70%-kal növeli a befektetők osztalékát. A cég üzemi eredménye tavaly 94,3 millió font volt (53%-kal több mint az előző évben), fogadási tőzsdéje 55,3 millió fontos forgalmat bonyolított, új ügyfelei száma pedig 1,7 millióra nőtt (52%-os növekedéssel).