450 milliárd forint! Kedden megdől a legnagyobb lottófőnyeremény rekordja!

2018-10-20
A Mega Millions lottó keddi sorsolásán 1,6 milliárd dolláros jackpotot sorsolnak - ez lesz minden idők legnagyobb lottófőnyereménye.

 

Az összeg július 24. óta halmozódik, az utóbbi napokban-hetekben pedig olyan óriási roham indult a szelvényekért, hogy elképesztő iramban növekszik a nyeremény. A péntek esti sorsolásra először "csak" 868 millió dollárra becsülték a jackpotot, de mire elérkezett a sorsolás időpontja, már 1 milliárd dollárra hízott. Nem kizárt tehát, hogy a keddi sorsolásig akár még az 1,8-2 milliárd dollárt is eléri az összeg.

 

Amerika-szerte kígyózó sorokról számolnak be a lottózók, nem egy helyen több órás sorok alakulnak ki. A világ többi részéről az online lottózókat ostromolják a játékosok, a theLotter is elképesztő forgalomnövekedésről adott hírt az utóbbi napokban.

 

 

Ez persze nem csoda - ekkorra összeggel a nyertes egy csapásra felkerülhet a Forbes dollármilliárdosok listájára, melynek egyetlen magyar tagja eddig Csányi Sándor volt. Ez az összeg 64-szer nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottónyeremény, és egy 200 ezres nettó fizuval úgy 187 ezer évbe tellene megkeresni..

 

kedden és pénteken sorsolt játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (például a theLotter), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét, de a Lottolandnél például arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk

 

A valaha volt legnagyobb lottónyeremény rekordját jelenleg egyébként a másik nagy államközi lottójáték, a Powerball tartja, 1,586 milliárdos jackpotját 2016. januárjában nyerte meg három szerencsés szelvénytulajdonos. Az egy szelvénnyel elvitt legnagyobb nyeremény tulajdonosa pedig egy 54 éves családanya, aki 2017 augusztusában 758,7 millió dollárt nyert a Powerball lottón. 

 

MegaMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Fogadás a Mega Millions számaira a Lottoland oldalán