43 milliót keresett egy fogadó a Wawrinka - Li kombin

2014-01-27
Az ausztrál TAB Sportsbet fogadóiroda kénytelen lesz mélyen a zsebébe nyúlni az Australian Open meglepetés-végeredménye miatt.

 

A névtelenséget kérő ausztrál fogadó 435 dolláros, közel százezer forintos hosszútávú fogadása 196 ezer dollárjába (43 millió forintjába) kerül az irodának. A játékos még múlt év január 16-án fogadott arra, hogy a kínai Li Na és a svájci Stanislas Wawrinka nyeri az Australian Opent. A TAB szóvivője, Matt Jenkis megerősítette az espn.com-nak, hogy a fogadást valóban aznap tették meg. 

 

Ha azt nézzük, hogy sem Li, sem pedig Wawrinka nem volt esélyes arra, hogy döntőbe kerül, több, mint kockázatos volt 451/1-es odds mellett ekkora összegben fogadni.

A kínai Linek jóval könnyebb útja volt a torna megnyeréséig, mint Wawrinkának, hiszen a torna egyik favoritjával sem kellett megküzdenie – Serena Williams és Maria Sharapova is korán búcsúzni kényszerült. A nagyágyúk kiesésével már viszonylag egyszerű dolga volt a kínai sztárnak, aki egy ideje egyébként már meghatározó tényező a női teniszben, különösen a melbourni kemény pályán. Az Australian Openen aratott idei sikere előtt, Li 2010-ben az elődöntőig, 2011-ben pedig a döntőig jutott. 

Stanislaw Wawrinka történelmi útja ennél sokkal nehezebbnek tűnik. Nemcsak hogy egy csoportba került a nagykutyákkal, de végül a negyeddöntőben és a döntőben magával Novak Djokovic-csal és Rafael Nadallal került szembe, így ő lett az első olyan férfi teniszező, aki egy torna alatt a világ első- és másodikszámú játékosát is legyőzte. Ő lett az első olyan is, aki Djokovic-ot és Nadalt is megverte ugyanazon a versenyen, és ezzel igencsak hangsúlyos felkiáltójelet biggyesztett oda első Grand Slam győzelme mellé.

 

Egyébként a hírek szerint nem csak az ausztrál fogadó, hanem egy Ladbrokes játékos is jól járt Wawrinka sikerével: ő egy 2000 font értékű each-way fogadást kötött 50/1 odds mellett, így most 154 ezer fontot, mintegy 57 millió forintot kasszírozhat.