Közel 50 milliárd forintnál jár a Mega Millions lottó jackpotja!

2017-03-29
A világ egyik legnépszerűbb lottójátékának jackpotja már 174 millió dollár - jelenleg ez a lottó kínálja a világ legnagyobb főnyereményét, melyet az online lottózóknak köszönhetően ma már bárki, bárhol megnyerhet!

 

Az 1996-ban indított Mega Millions az egyik legnépszerűbb államközi lottójáték az Egyesült Államokban, az USA 44 tagállama vesz részt benne. 

A hetente kétszer - kedden és pénteken - sorsolt Mega Millions hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 75, a Mega Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 15 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).  

A játék kiinduló jackpotja 15 millió dollár, eddigi legnagyobb főnyereménye pedig 656 millió dollár volt, melyen három nyertes osztozott 2012 áprilisában.

 

Hogyan lehet játszani?

 

kedden és pénteken sorsolt játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (például a theLotter, vagy a Lottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát), de a Lottolandnél például arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk

 

MegaMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Fogadás a Mega Millions számaira a Lottoland oldalán

MegaMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

  

Hogyan lehet játszani az online lottózókban?

 

Mind a három online lottózónak van magyar nyelvű oldala, és rendkívül egyszerű, felhasználóbarát a működésük. Regisztráció után bankkártyával kell feltölteni némi pénzt, majd kiválasztani a megvásárolni kívánt lottó típusát, és megadni a megjátszani kívánt számokat. 

Segédlet a theLotter oldal használatához

 

Mekkora is ez a nyeremény?

 

Jelenleg 174 millió dollárnál, tehát 49,8 milliárd forintnál jár a jackpot összege - ennyi pénzt úgy 24.000 (!) év alatt lehetne megkeresni egy 170 ezer forintos havi nettós fizetéssel. Ebből az összegből lehetne venni úgy 200-250 igen szép családi házat Magyarországon, vagy pár privát szigetet a Karib-tengeren. De kitelne belőle körülbelül 35-40 darab a világ legdrágább autójából, a konkrétan gyémántporral bevont Koenigsegg CCXR Trevita-ból is (ha készült volna belőle ennyi).