435 milliót ért a skót “Nem” egy fogadónak

2014-09-22
Egy londoni fogadó által megtett, a fogadóirodák történelmének eddigi legnagyobb politikai tárgyú tétje kifizetődőnek bizonyult, miután Skócia a múlt heti népszavazáson elutasította a függetlenséget.

 

A high roller játékos a William Hill egyik londoni irodájában 900 ezer fontot, mintegy 356 millió forintot tett fel arra, hogy a „Nem” szavazatok lesznek többségben a múlt csütörtöki referendumon. 

 

A fogadóirodák a sport témájúak mellett az utóbbi időben egyre inkább népszerűsítik a politikai tárgyú eseményekre való fogadási lehetőségeket, melynek láthatóan meg is van az eredménye. A legnagyobb brit fogadóirodánál, a William Hillnél a mostani népszavazásra közel 3 millió font értékben tippeltek a fogadók. Ez közel háromszorosa annak, amekkora forgalmat az utolsó, 2010-es brit választásokon bonyolított az iroda, és közel annyi, amit egy kiemelt Premier League meccs szokott generálni.

 

A fogadóirodák egyébként a kiajánlott oddsszok alapján előre látták, hogy Skócia a történelmi népszavazáson végül nemet mond a függetlenségre, a Betfair még odáig is elment, hogy már 48 órával a szavazás előtt kifizette azoknak a játékosoknak a nyereményét, akik a „Nem”-re fogadtak.

 

Címkék: fogadás,