42 milliárd lesz a tét az EuroMillions lottó pénteki Szupersorsolásán

2018-09-19
Az idei év második EuroMillions Szupersorsolását szeptember 21-én, pénteken tartják - a főnyeremény 130 millió euró lesz, melyet az online lottózóknak hála akár Ön is megnyerhet![_]

 

Szeptember 21., péntek különleges nap lesz az EuroMillions lottó játékosai számára - ekkor tartják az évente csupán pár alkalommal megrendezett EuroMillions SuperDraw-t, azaz Szupersorsolást, idén most másodszor!

 

Mi is az az EuroMillions Szupersorsolás?

 

EuroMillions lottó szabályzata értelmében a szelvényeladásokból befolyó pénz egy része (egész pontosan 8,6%-a) folyamatosan egy elkülönített nyereményalapba kerül, és ebből a szervezők bizonyos időpontokban (évente 2-3 alkalommal) 100-130 millió euróra egészítik ki az EuroMillions éppen aktuális jackpotját. Ez a SuperDraw, melynek időpontját csak 1-2 héttel a sorsolás előtt jelentik be, és melyet először a játék fennállásának 3. évében, 2007. február 9-én tartottak, utoljára pedig 2018. április 20-án.

A Superdraw nem egy külön sorsolás, hanem a normál EuroMillions játék keretében növelik meg egy csapásra a jackpotot. A Szupersorsoláson ugyanúgy lehet részt venni, mint bármelyik más EuroMillions sorsoláson, a szelvény is ugyanannyiba kerül, csak arra kell figyelni, hogy az az szeptember 21-i húzásra szóljon

 

Mi történik, ha nem nyerik meg a Szupersorsolás jackpotját?

 

Ha a Szupersoroláson senki sem nyer, a jackpot tovább halmozódik a következő EuroMillions sorsolásra. A jackpot egészen addig halmozódik, míg valaki meg nem nyeri, vagy el nem éri az EuroMillions €190 milliós jackpot plafonját. A jackpot négy sorsoláson keresztül maradhat ezen az összegen. Ha ezután sem nyeri meg senki, az összeget a következő legmagasabb nyerőosztály nyertesei között osztják szét.

 

Hogyan lehet játszani?

 

A tíz európai ország lottótársasága által szervezett EuroMillions (nem összekeverendő az immár Magyarországon is kapható EuroJackpottal!) a legnagyobb és legnépszerűbb összeurópai lottójáték, melyet minden kedden és pénteken este sorsolnak.

A játék szabályai értelmében a játékosoknak 50 főszámból kell kiválasztaniuk 5-öt, és 12 plusz számból még 2-t. A jackpot mind az 5+2 szám eltalálása esetén jár (a szelvényvásárlás helyén ráadásul adózni sem kell utána), de már két főszám eltalálásáért is fizetnek valamennyit. 

Az EuroMillions-on természetesen nem csak a játékot szervező tíz ország állampolgárai vehetnek részt, és az online lottózóknak köszönhetően már utazni sem kell egy-egy szelvény beszerzéséhez. Ezekben az online lottózókban (pl. TheLotter), egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét, de a Lottolandnél például arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk. 

 

EuroMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Fogadás az EuroMillions számaira a Lottoland oldalán