41 milliárd vár gazdára péntek este az Euromillions lottón!

2014-06-13
Mivel már 11 húzás óta nem volt telitalálatos, az Euromillions lottó jackpotja 135 millió euróra hízott a péntek esti sorsolásra!

 

Egy héttel ezelőttre az Euromillions szervezői eredetileg Szupersorsolást hirdettek, mely azt jelenti, hogy az aktuális jackpotot 100 millió euróra egészítik ki. Általában évente kétszer van ilyen alkalom, idén ez lett volna a második. 

 

„Lett volna”, hiszen a szervezők végül elhalasztották a Szupersorsolást, mivel a játék jackpotja a múlt héten természetes úton, magától is átlépte a 100 millió eurós álomhatárt. Ilyenre halasztásra még sosem volt példa azóta, hogy 2007-ben megtartották az első Szupersorsolást, amit egy belga játékos nyert meg. 

 

Mivel aztán sem múlt hét pénteken, sem pedig most kedden nem volt telitalálatos, a jackpot ma már 135 millió eurónál, azaz 41 milliárd forintnál jár! Ha ma sem lesz telitalálatos, már csak egy pár húzásig folytatódhat a halmozódás, hiszen a játék szabályai szerint a jackpot összege maximum 190 millió euró lehet. Ha ezt az összeget eléri, és akkor sem talál gazdára a nyeremény, akkor a következő sorsoláson ismét 190 millió euró lesz a jackpot. Ha akkor is gazdátlanul marad, a következő sorsoláson az alsóbb nyerőosztályban osztják szét azt.

 

Az Euromillions rekordjának számító 190 millió eurót egyébként eddig egy alkalommal sikerült elvinnie valakinek: 2012. augusztusában nyerte meg egy brit házaspár.

 

Ha valaki szeretné kipróbálni szerencséjét ezen az összeurópai lottón, az online lottóközvetítők segítségével teheti meg, például itt vagy itt, vagy esetleg úgy, ha átrándul a szomszédos Ausztriába, hiszen hazánkban a lottózókban nem vásárolható meg a játék.