40 milliárdot lehet nyerni pénteken az EuroMillions lottó Szupersorsolásán!

2018-04-18
Pénteken idén először tartanak EuroMillions Szupersorsolást, melyen 130 millió eurós, azaz 40 milliárd forintos jackpotot sorsolnak ki, és melyet az online lottózóknak hála akár Ön is megnyerhet!

 

Április 20., péntek különleges nap lesz az EuroMillions lottó játékosai számára - ekkor tartják az évente csupán pár alkalommal megrendezett EuroMillions SuperDraw-t, azaz Szupersorsolást, idén most először!

 

Mi is az az EuroMillions Szupersorsolás?

 

EuroMillions lottó szabályzata értelmében a szelvényeladásokból befolyó pénz egy része (egész pontosan 8,6%-a) folyamatosan egy elkülönített nyereményalapba kerül, és ebből a szervezők bizonyos időpontokban (évente 2-3 alkalommal) 100-130 millió euróra egészítik ki az EuroMillions éppen aktuális jackpotját. Ez a SuperDraw, melynek időpontját csak 1-2 héttel a sorsolás előtt jelentik be, és melyet először a játék fennállásának 3. évében, 2007. február 9-én tartottak, utoljára pedig 2017. szeptember 15-én.

A Superdraw nem egy külön sorsolás, hanem a normál EuroMillions játék keretében növelik meg egy csapásra a jackpotot. A Szupersorsoláson ugyanúgy lehet részt venni, mint bármelyik más EuroMillions sorsoláson, a szelvény is ugyanannyiba kerül, csak arra kell figyelni, hogy az az április 20-i húzásra szóljon

A Szupersorsolásról bővebben a theLotter online lottózó összeállításában olvashatnak.

 

Mi történik, ha nem nyerik meg a Szupersorsolás jackpotját?

 

Ha a Szupersoroláson senki sem nyer, a jackpot tovább halmozódik a következő EuroMillions sorsolásra. A jackpot egészen addig halmozódik, míg valaki meg nem nyeri, vagy el nem éri az EuroMillions €190 milliós jackpot plafonját. A jackpot négy sorsoláson keresztül maradhat ezen az összegen. Ha ezután sem nyeri meg senki, az összeget a következő legmagasabb nyerőosztály nyertesei között osztják szét.

 

Hogyan lehet játszani?

 

A tíz európai ország lottótársasága által szervezett EuroMillions (nem összekeverendő az immár Magyarországon is kapható EuroJackpottal!) a legnagyobb és legnépszerűbb összeurópai lottójáték, melyet minden kedden és pénteken este sorsolnak.

A játék szabályai értelmében a játékosoknak 50 főszámból kell kiválasztaniuk 5-öt, és 12 plusz számból még 2-t. A jackpot mind az 5+2 szám eltalálása esetén jár (a szelvényvásárlás helyén ráadásul adózni sem kell utána), de már két főszám eltalálásáért is fizetnek valamennyit. 

Az EuroMillions-on természetesen nem csak a játékot szervező tíz ország állampolgárai vehetnek részt, és az online lottózóknak köszönhetően már utazni sem kell egy-egy szelvény beszerzéséhez. Ezekben az online lottózókban (pl. TheLotterLottosend), egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét, de a Lottolandnél például arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk. 

 

EuroMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Fogadás az EuroMillions számaira a Lottoland oldalán

EuroMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán