46,8 milliárd forintnál jár az EuroMillions lottó jackpotja!

2017-05-31
A legnagyobb európai lottójáték, az EuroMillions (nem tévesztendő össze a magyar lottózókban is kapható EuroJackpottal!) pénteki főnyereménye 152 millió euró, azaz közel 47 milliárd forint, melyet az online lottózóknak hála, akár Ön is megnyerhet!

  

Az Európa-szerte rendkívül népszerű EuroMillions lottót gigantikus nyereményei tették népszerűvé: a Magyarországon kapható lottók jackpotjainak többszöröséért lehet vele harcba szállni hetente kétszer. (A játék nem tévesztendő össze a ma már magyar lottózókban is kapható kisebbik európai lottóval, az EuroJackpottal!)

 

Az EuroMillions jackpotja a következő sorsoláson már 152 millió euró, azaz 46,8 milliárd forint, mely után ráadásul a szelvényvásárlás helyén már nem kell adózni.

 

Az EuroMillions lottóról

 

A játékot a francia, spanyol és angol lottótársaságok indították 2004. február 13-án, 2004 októberében csatlakoztak az osztrák, belga, ír, luxemburgi, portugál, svájci lottótársaságok is, így jelenleg 9 európai ország nemzeti lottótársasága vesz részt a szelvények értékesítésében.

 

A játék 5+2 rendszerű, tehát először 5 főszámot kell kiválasztani 1 és 50 között, majd még 2 Lucky Star-nak nevezett pluszszámot 1 és 12 között. A jackpothoz mind az 5+2 számot el kell találni, de ha az 50 számból kettőt eltalálunk, már nyertünk. A nyertes számokat kedd és péntek esténként sorsolják magyar idő szerint este 21:30-kor.

 

Az EuroMillions kiinduló jackpotja 17 millió euró, ha egy-egy sorsoláson nincs telitalálatos, akkor 4-10 milliós ugrásokkal halmozódik a 190 millió eurós jackpot plafonig. 

 

Hogyan lehet szelvényt venni?

 

Mivel a magyar lottótársaság nem tagja az EuroMillions szervezői körének, ezért a magyar lottózókban nem lehet szelvényt vásárolni. Hozzánk legközelebb Ausztriában lehet földi lottózóban szelvényt kapni, de az online lottózóknak hála ma már szerencsére nem kell átruccannunk a határon, ha játszani akarunk. Ilyen online lottózó például a theLotter, ahol kis felár ellenében online vehetjük meg szelvényünket. 

EuroMillions szelvény vásárlása a theLotter online lottózóban

  

  

Címkék: euromillions,