Már 44,5 milliárd forint a Powerball lottó jackpotja!

2017-03-19
A világ összes lottójátéka közül az amerikai Powerball lottó kínálja most a legnagyobb jackpotot. Jelenleg 155 millió dollár, azaz úgy 44,5 milliárd forint várja gazdáját, melyet az online lottózóknak hála ma már bárki, bárhol megnyerhet.

 

Az amerikai Powerball lottó nem véletlenül a lottójátékosok elsőszámú kedvence világszerte. Mivel szinte az egész Egyesült Államokban - és az online lottózóknak hála most már az egész világon - kapható, hihetetlen mennyiségű szelvényt értékesítenek egy-egy sorsolásra, így a játék jackpotja egyre-másra döntögeti a rekordokat. Jelenleg 414 millió dollár, azaz nagyjából 40,7 milliárd forint a főnyeremény összege! Hogy érzékeltessük, mennyire elképzelhetetlenül nagy összegről is van szó: egy 170 ezres átlagfizetéssel több mint 21.000 (!) év alatt lehetne megkeresni...

 

A Powerball lottóról

 

A Powerball az USA, de talán az egész világ legnépszerűbb lottójátéka, ami nem véletlen: rendre ez a játék kínálja a legnagyobb jackpotokat. A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (theLotterLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

 

És hogy mire lenne elég egy ekkora nyeremény?

 

Ebből az összegből úgy 60 darab olyan 2,5 millió dolláros Bugatti Veyront lehetne venni, mint amilyennel Cristiano Ronaldo lepte meg magát a foci-eb után. A darabszámmal ugyan bajok lennének, hiszen ebből a limitált szériás, 1000 lóerős, 400 km/órás végsebességre is képes sportautóból csak pár darabot gyártottak, de biztos van az a pénz, amivel rá lehetne venni a Bugattit pár újabb példány legyártására...

 

Limitált szériás Bugatti Veyron

 

Ekkora nyereményből talán már nem sajnálná az ember a pénzt arra az Andrássy úton lévő, 18 szobás palotára sem, melyet jelenleg 7 milliárd forint körüli összegért árulnak; és nyugodt szívvel el lehetne belőle tölteni pár napot a világ egyik legdrágább nyaralási helyszínén, a napi 37.500 dolláros Musha Cay-en, a Bahama-szigeteken, melynek nem más a tulajdonosa, mint a világhírű illuzionista, David Copperfield. A szigeten maximum 24 főt tudnak elszállásolni öt vendégházban, de nem kell attól tartani, hogy idegenek zavarnák az embert, hiszen az egész szigetet egyben lehet csak kibérelni. 

 

Musha Cay álomszigete, napi 37.500 dollárért...