400 milliót tettek fel a Matchbook brit fogadói Trump bukására

2016-02-22
Trump kezdeti sikerei és magabiztos nyilatkozatai ellenére, a közelgő amerikai elnökválasztás kapcsán a brit fogadók Donald Trump 2016-os Fehér Házzal kapcsolatos ambícióinak bukására fókuszálják politikai fogadásaikat.

 

A Matchbook fogadási tőzsde által kiadott információk szerint. ügyfeleik eddig több mint 1 millió fontot, mintegy 400 millió forintot tettek fel arra, hogy nem Trump fogja követni Barack Obamát az elnöki székben.

 

Donald Trump, a Dél-Karolinában szombaton tartott republikánus párti előválasztás győztese szerint pedig a novemberi elnökválasztásra rekordszámban mennek el a szavazók, s ő és Hillary Clinton között döntenek majd. 

A New York-i ingatlanfejlesztő milliárdos, akiről elemzők vasárnap már azt mondták, hogy megállíthatatlan és ő lesz a Republikánus Párt elnökjelöltje, a vasárnap délelőtt szokásos televíziós politikai vitaműsorok egyikében fejtette ki véleményét. 

A CNN hírtelevíziónak adott interjújában úgy vélte, hogy az idei választás rendkívüli mértékben felrázza, mozgósítja majd az amerikaiakat. Hillary Clintonnal szemben ő lesz majd a republikánusok elnökjelöltje, és hozzátette: Clintont immár egyedül azzal lehet megállítani, ha büntetőeljárás indul ellene. "Szerintem Hillary és köztem dől el a választás" - szögezte le az üzletember. 

Trump arra is számít, hogy az elnökválasztást ő nyeri meg, igaz, tette hozzá később, "senki sem megállíthatatlan". Reményei szerint az elnökválasztási győzelem szempontjából két kulcsfontosságú szövetségi államban, Michiganben és New York államban is nyerni fog. "Győzni fogok olyan államokban is, amelyekről a republikánusok még csak nem is álmodnak" - hangoztatta.

 

A fogadók favoritja jelenleg a demokraták éllovasa, Hillary Clinton, és ha igazuk lesz, ő lesz az USA 45. elnöke, és - ami még jelentősebb - az USA első női elnöke. Clinton győzelme jelenleg 7/10 oddsszal fogadható, annak ellenére, hogy hivatalosan még nem is erősítették meg a jelölését. 

 

A választások csak novemberben kezdődnek, és a Matchbook óriási érdeklődésre számít ennek kapcsán. Függetlenül attól, hogy kit fognak jelölni, a Matchbook ügyfelei szerint a demokratáknak 58 százalék, a republikánusoknak pedig 42 százalék esélye van a végső győzelemre.

 

Címkék: fogadás,