3,8 milliárdra perli a kaszinót, mert nem védte meg a többi játékostól

2014-07-01
Egy iráni pénzember jogi lépéseket kezdeményezett a neves londoni Les Ambassadeurs kaszinó ellen, hogy így próbálja meg visszaszerezni 10 millió fontnyi szerencsejáték veszteségét, mondván, hogy a kaszinó nem akadályozta meg a többi játékos ellene irányuló "összejátszását".

 

A 48 éves Iraj Parvizi rendszeres látogatója volt a Dr No című James Bond filmben is látható Les Ambassadeurs kaszinó hetente megrendezett magas tétes pókerpartijainak, melyekre általában gazdag sejkek, híres focisták és profi pókerjátékosok gyűltek össze. Ezeken a partikon egy-egy körben rendszerint hatszámjegyű összegek cseréltek gazdát, és az egyik ilyen este rendkívül érzékenyen érintette Parvizit. 

 

A  Les Ambassadeurs kaszinó

 

Miután 185 ezer fontot (71 millió forintot) veszített, visszavonta azt a csekket, melyet korábban a zsetonokért cserébe állított ki. Mivel a kaszinó nem tudták visszaszerezni a pénzt, pert indított Parvizi ellen, melyre ő viszontperelt, hogy a Les Ambassadeurs térítse meg a neki okozott kárt, 10 millió fontot (3,8 milliárd forintot), mivel nem védték meg az ellene irányuló csalással és összejátszással szemben.  

 

Ez az összeg az alatt a négy év alatt felhalmozott vesztesége, míg rendszeresen részt vett a játékban. Parvizi azzal vádol két profi játékost, akik szintén törzsvendégek voltak a kaszinóban, hogy egész idő alatt összejátszottak ellene, arra biztatták, hogy a lehető legmagasabb tétet tegye meg, aztán osztoztak a nyereményen.

 

Parvizi továbbá azt állítja, hogy két vagy három masszőr volt jelen minden játszmán, hogy segítsenek ellazulni a játékosoknak. Ők folyamatosan a játékosok között járkáltak, és a vád szerint titkos jelekkel informálták Parvizi ellenfeleit a lapjairól.

 

A kaszinó "kínosnak" nevezte Parvizi vádjait, és kijelentette, hogy a személyzet semmit sem tud a játékosok stratégiáiról.  A kaszinó jogászai szerint egyébként „elfogadott pókerstratégia”, hogy az erősebb játékosok arra biztatják a gyengébbeket, hogy emeljék a tétet, de hozzátették, hogy a kaszinónak nem volt tudomása arról, hogy bármilyen stratégia alkalmazásra került volna a játék folyamán.

 

"Senkinek sem kellet átvernie Irajt. Profik vagyunk, ő pedig borzasztó rosszul játszik, szóval olyan ez, mintha Brazília focizna San Marinóval. Profi játékosként, néha szükséged van hitelre, és akkor jól jön a jó hírneved. Inkább veszítenék, semhogy összejátsszam valakivel." – mondta az egyik nevét felfedni nem kívánó high-roller játékos, aki szintén rendszeresen részt vett a Les Ambassadeurs magastétes partijaiban. Azt még hozzátette, hogy az a 185 ezer font (71 millió forint), amit Parvizi aznap este veszített, „átlagosnak” mondható a high stakes játékosok körében. 

 
Címkék: kaszinó,