3,6 milliárdos TOTÓ főnyeremény vár gazdára Angliában

2014-02-19
Izgulhat a presztízsveszteség miatt az angol lottót üzemeltető cég. Megjelent ugyanis a piacon egy Totószerű játékot kínáló portál, mely 10 millió angol fontos főnyereménnyel kecsegteti a játékosokat.

 

Az angol liszensszel rendelkező ColossusBets egy lottószelvény áráért kínál fogadásokat, igen szép nyereményekkel.  

Az Angliában új fogadási forma talán leginkább a magyar TOTÓ játékhoz hasonlít, csak persze jóval nagyobb nyereményekkel. A hatalmas összeg megnyeréséhez minden héten 7 meccs kimenetelét kell megtippelni. Sajnos nem elég az 1,2,x-et beírni az összecsapás neve mellé, hanem a pontos kimenetelt is jó tudni előre. A szombaton kezdődő fordulóban például a következő meccsek szerepelnek: 

  • Chelsea - Everton
  • West Bromwich Albion - Fulham
  • West Ham United - Southampton
  • Crystal Palace - Manchester United
  • Liverpool - Swansea
  • Newcastle - Aston Villa
  • Norwich - Tottenham Hotspur

 

A dolog érdekessége, hogy amikor a tétrakási időszak lezárul, nem csak ülni és várni lehet, hogy vajon Fortuna nekünk kedvez-e, hanem a lezajlott meccsekre tett helyes tippeket áruba is lehet bocsátani. Tegyük fel, hogy az első 5 meccset helyesen tippeltük meg, ekkor a rendszer igen jó árat ajánl a tippjeinkért. Nemrég egy játékos 11.000 fontért adta el tippjeit, melyért mindössze 80 pennyt (292 forintot) fizetett. Bölcs döntésnek bizonyult, hiszen a következő meccs eredménye már nem az ő tippje szerint alakult.

 

Amennyiben a meccsek kimenetelét jól tippeltük, de a rúgott gólok számát nem, még mindig a miénk lehet a vigaszdíj (consolation price), melynek mértéke feltüntetésre kerül a fogadási oldalon.

 

A rendszer azt a lehetőséget is megadja, hogy, eldöntsük, mennyi pénzt szánunk egy-egy tétre. Ezt mi magunk határozhatjuk meg 20 pennytől 2 fontig (730 forint). Természetesen a 10 millió font csak akkor kerül kilátásba, ha a 2 fontos téteket tesszük meg.

 

A fent leírt fődíjjal kecsegtető opció mellett sok más lehetőség is van. Választhatunk olyat, hogy 5 meccsnek a kimenetelét, esetleg 3 meccsnek a pontos végeredményét tippeljük meg, persze ezeknél alacsonyabb nyereményt érhetünk el.

 

A tavaly indult oldalnak sok követője akadt a szigetországban. Természetesen a 10 millió fontért tett fogadás a legnépszerűbb, minden héten több százezren próbálkoznak a hatalmas összeget megnyerni, ami sikertelenség esetén még halmozódik is. A tippek megtételekor ezek a számok a fogadók rendelkezésére állnak, tehát nyilvános, hogy az aktuális fordulóra hány tipp érkezett már. Azt, hogy a többiek mit tippeltek, csak a fogadási időszak lezártakor teszik nyilvánossá.

 

A honlapot üzemeltető cég a labdarúgó világbajnokság alatt még jobban belecsap majd a lecsóba, amikor is összesen 100 millió angol fontos nyereményalapból lehet majd megszerezni a minket illető részt.

 

Sajnos az oldalnak magyar verziója nincsen, jelenleg csak angolul, spanyolul és portugálul érhető el. Lentebb egy video található, mely a fogadás menetét magyarázza el.