3,25 millió dollárt nyert kaparós sorsjegyen egy vietnámi menekült

2013-08-21
A férfi egy ebédszünetben vett sorsjeggyel „életreszóló szerencsét” kapart ki magának, hiszen 25 éven keresztül heti 560 ezer forintnak megfelelő összeget fog kapni.

 

Az 56 éves Duc Phan 1979-ben egy zsúfolt halászcsónakon, egyetlen hátizsákkal a hátán menekült el Vietnámból az Egyesült Államokba. Az autószerelő műhelyben dolgozó kétgyermekes apa sosem gondolta, hogy valaha is gazdag ember lesz, örült, hogy egyáltalán életben van. 

 

Egyik nap az ebédszünetben vett egy 5 dolláros kaparós sorsjegyet egy vegyesboltban. „Lekapartam, és azt láttam, hogy ’életreszóló’, és tudtam, hogy nyertem.” – mesélte később a férfi a lottótársaság embereinek. Ez a logó ugyanis azt jelzi, hogy a szerencsés nyertes heti 2.500 dollárt (mintegy 560 ezer forintot) kap 25 éven át, összesen tehát 3,25 millió dollárt (727 millió forintot) nyert.

 

Ígérete szerint a nyereményből valamennyit Vietnámba is juttat. „Rengeteg szegény ember él az országomban. Szeretnék segíteni nekik.” – mondta. Ezen kívül szeretne egy saját házat, egy légkondis kocsit, és azt, hogy a gyerekei főiskolára járhassanak.

 
 
Címkék: lottónyertes, sorsjegy,