42 milliárd forintnál jár az EuroMillions lottó jackpotja!

2017-12-16
A legnagyobb európai lottójáték, az EuroMillions (nem tévesztendő össze a magyar lottózókban is kapható EuroJackpottal!) pénteki főnyereménye 135 millió euró, azaz közel 43 milliárd forint, melyet az online lottózóknak hála, akár Ön is megnyerhet!

 

Az Európa-szerte rendkívül népszerű EuroMillions lottót gigantikus nyereményei tették népszerűvé: a Magyarországon kapható lottók jackpotjainak többszöröséért lehet vele harcba szállni hetente kétszer. (A játék nem tévesztendő össze a ma már magyar lottózókban is kapható kisebbik európai lottóval, az EuroJackpottal!)

 

Az EuroMillions jackpotja a következő sorsoláson már 135 millió euró, azaz 42,4 milliárd forint, mely után ráadásul a szelvényvásárlás helyén már nem kell adózni.

 

Az EuroMillions lottóról

 

A játékot a francia, spanyol és angol lottótársaságok indították 2004. február 13-án, 2004 októberében csatlakoztak az osztrák, belga, ír, luxemburgi, portugál, svájci lottótársaságok is, így jelenleg 9 európai ország nemzeti lottótársasága vesz részt a szelvények értékesítésében.

 

A játék 5+2 rendszerű, tehát először 5 főszámot kell kiválasztani 1 és 50 között, majd még 2 Lucky Star-nak nevezett pluszszámot 1 és 12 között. A jackpothoz mind az 5+2 számot el kell találni, de ha az 50 számból kettőt eltalálunk, már nyertünk. A nyertes számokat kedd és péntek esténként sorsolják magyar idő szerint este 21:30-kor.

 

Az EuroMillions kiinduló jackpotja 17 millió euró, ha egy-egy sorsoláson nincs telitalálatos, akkor 4-10 milliós ugrásokkal halmozódik a 190 millió eurós jackpot plafonig. 

 

Hogyan lehet szelvényt venni?

 

Mivel a magyar lottótársaság nem tagja az EuroMillions szervezői körének, ezért a magyar lottózókban nem lehet szelvényt vásárolni. Hozzánk legközelebb Ausztriában lehet földi lottózóban szelvényt kapni, de az online lottózóknak hála ma már szerencsére nem kell átruccannunk a határon, ha játszani akarunk. Ilyen online lottózó például a theLotter és a Lottosend ahol kis felár ellenében online vehetjük meg szelvényünket; de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

EuroMillions szelvény vásárlása a theLotter online lottózóban

EuroMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

EuroMillions számokra fogadás a Lottoland oldalán

 

 

Mire futná egy ekkora nyereményből?

 

És, hogy mekkora is ez a szinte már-már felfoghatatlan összeg, amely 6-szor nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottónyeremény, és melyet egy nettó 200 ezres átlagfizetéssel úgy 17-18 ezer évbe tellene megkeresni?

Ebből az összegből úgy 70-80 darab olyan 2,5 millió dolláros Bugatti Veyront lehetne venni, mint amilyennel Cristiano Ronaldo lepte meg magát a 2016-os foci-eb után. A darabszámmal ugyan bajok lennének, hiszen ebből a limitált szériás, 1000 lóerős, 400 km/órás végsebességre is képes sportautóból csak pár darabot gyártottak, de biztos van az a pénz, amivel rá lehetne venni a Bugattit pár újabb példány legyártására...

Ebből a nyereményből nyugodt szívvel el lehetne belőle tölteni pár napot a világ egyik legdrágább nyaralási helyszínén, a napi 37.500 dolláros Musha Cay-en, a Bahama-szigeteken, melynek nem más a tulajdonosa, mint a világhírű illuzionista, David Copperfield. A szigeten maximum 24 főt tudnak elszállásolni öt vendégházban, de nem kell attól tartani, hogy idegenek zavarnák az embert, hiszen az egész szigetet egyben lehet csak kibérelni.  

 

Limitált szériás Bugatti Veyron

 

Musha Cay álomszigete, napi 37.500 dollárért...

 

Címkék: euromillions, lottó,