395 millió forint bírság az illegális nyerőgépekre

2014-03-17
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a tavalyi évben az ellenőrzések során közel kétszáz esetben talált illegálisan üzemeltetett internet alapú nyerőgépterminált, melyekre átlagosan kétmilliós bírságot szabott ki.

 

A Napi Gazdaság információi szerint a NAV kiemelten kezeli a területet, munkatársa a tavalyi évben közel 16 ezer helyszíni ellenőrzést tartottak, melyek során összesen több, mint 395 millió forint bírságot szabtak ki.

 

A hatóság tapasztalatai szerint az egyre elterjedtebb internet terminálok jellemzően azokban a vendéglátó egységekben jelentek meg, ahol korábban a nyerőgépek is üzemeltek. A NAV tájékoztatása szerint az új terminálok a kijelzőtől a nyomógombokig minden tekintetben a már betiltott berendezéseket idézik, a tiltott szerencsejátékot gyakran más funkcióval, például internet-hozzáférés biztosításával leplezik. Az üzemetetők rejtett módon, például speciális kulcs vagy pendrive segítségével teszik elérhetővé a pénznyerő programok használatát. 

 

A szerencsejáték-törvény 500 ezer forinttól 100 millió forintig terjedő bírság kiszabására hatalmazza fel az adóhatóságot. A bírság mértékét tekintve a szervezőhöz hasonló elbírálás alá kerül a közvetítő, a vendéglátóipari egység üzemeltetőjét legalább 30 napos, ismételt jogsértés esetén legalább 90 napos ideiglenes bezárással köteles sújtani a települési önkormányzat jegyzője.

 
Címkék: nyerőgép,