370 milliós nyeremény kifizetését utasította vissza a Ladbrokes

2014-04-01
A 19 éves Jordan Donnellan helyesen tippelte meg 14 focimeccs kimenetelét, azonban az iroda szerint nem a megfelelő szelvényt töltötte ki.

 

Donnellan a helyi kocsmába ment haverjaival meccset nézni, mikor rájött, hogy csupán három meccsnyire van az egy millió font megnyerésétől. Aztán szelvényén lévő következő két meccs (Atletico Madrid-Real Betis és Stoke-Aston Villa) is kedvezően alakult számára, így már csak a az olasz Serie A bajnokság Catania-Juventus összecsapásán múlt a boldogsága. 

 

Rajta kívül 25-en voltak még a szórakozóhelyen, és mikor a bíró végül lefújta a meccset, mindenki örömujjongásban tört ki. „Hihetetlen volt a hangulat. Csodálatos éjszaka volt. Mindenki szurkolt.” – mesélte a fiú. „A szelvényem otthon volt biztonságban, nem akartam megkockáztatni, hogy elveszítem. Tényleg azt hittem, hogy milliomos leszek…”

 

Hétfőn bevitte a szelvényt a Ladbrokes consett-i irodájába, az ott lévő alkalmazott megerősítette, hogy nyert, még gratuláltak is neki. „Egy hölgy végignézte az eredményeket, és mindegyiket kipipálta. Felnézett, mosolygott és azt mondta: ’Azt hiszem, nyert, megölelhetem?’” Kérte, hogy menjek vissza később, mert fel kell hívnia a főnöket, mivel nincs ennyi készpénz az üzletben.

 

Donnellan boldogsága azonban nem tartott sokáig, mert mikor visszament az irodába, közölték vele a rossz hírt, miszerint „nyertes fogadása” valójában érvénytelen. Jordan ugyanis egy Weekend Result Rush típusú szelvényt töltött ki a Weekend Quickslip helyett, így fogadása érvénytelen, mivel az előbbi játékszabályai szerint mindkét csapatnak gólt kell szereznie. 

 

 

„A pénz nem változtatott volna meg, de nagyon jó lett volna, sokat segített volna.” – nyilatkozta elkeseredetten a Northern Echonak, majd elmondta, hogy csalódott, de elfogadja az iroda álláspontját. 

 

„Ez olyan, mintha valaki venne egy angol lottószelvényt, aztán észrevenné, hogy a számait kihúzták az ausztrál lottón.” – magyarázta a Ladbrokes szóvivője, David Williams. „Szép próbálkozás volt, Mr. Donnelland – de nonszensz.”

 
Címkék: sportfogadás,