36 milliót nyert egy halott férfi Federer győzelmével

2012-07-10
Egy halott brit férfi 100 ezer angol fontot, vagyis közel 36 millió forintot nyert Roger Federer múlt vasárnapi wimbledoni győzelmével. A teniszrajongó közel egy évtizede fogadott arra, hogy az akkor még viszonylag kevéssé ismert svájci sportoló hétszer is diadalmaskodni fog a szigetországi Grand Slam-tornán. A pénz mégsem valamelyik rokonáé lesz, hanem az Oxfam alapítványt gazdagítja.

 

Nick Newlife 2003-ban – vagyis még Federer első wimbledoni győzelmének évében – 1.520 angol fontot tett fel arra, hogy a svájci teniszzseni 2019-ig hétszer is megnyeri egyesben Wimbledont, amire a William Hill fogadóiroda akkor 66-szoros nyereményt ígért.

 

Az akkor 63 éves Newlife remeteként élt Londonban, és gyakran a szomszédjait kérte meg arra, hogy tegyék meg a fogadásait, mert meg volt győződve arról, hogy a bukmékerek kitalálják a módszerét. 

 

“Mr. Newlife odajött hozzám, és megkért, hogy segítsek neki beüzemelni a számítógépet – azt mondta, hogy hosszú távú fogadásokat akar megtenni” – mesélte Newlife akkori szomszédja, Gavin Cowan. „Azt mondta, hogy a pénzt jótékonysági célokra fogja felajánlani. Mikor ott jártam, éppen arra fogadott, hogy az akkor még nevesincs Lewis Hamilton egyszer Forma-1-es világbajnok lesz.”

 

A magányos férfi 2009-ben meghalt, és végrendeletében egy jótékonysági alapítványra hagyta a fogadási szelvényét. Ezek után az Oxfam főnökei izgatottan figyelték, ahogy Federer július 8-án négy játszmában legyőzte Andy Murrayt, és ezzel megnyerte számukra fontban kifejezve is hatszámjegyű adományt.

 

„Ez egy nagyon egyedi helyzet, sosem találkoztam még ilyennel azalatt a 40 év alatt, amit a sportfogadás világában töltöttem” – mondta a William Hill szóvivője, Graham Sharpe. „Mr. Newlife tippje hatszámjegyű nyereményt hozott a síron túlról, sportszempontból pedig Roger Federer feltámadásának lehettünk tanúi, amivel valóra váltotta az Oxfam alapítvány és rajongói álmait.”

 

 

Forrás: Daily Mail