36 éves, férfi, 34 ezer dollár évente – ez az átlagos makaói szerencsejátékos

2017-11-01
A Sanford C. Bernstein and Co új felmérést készített a világ legnagyobb szerencsejáték központjának látogatóiról.

 

Az átlagos makaói szerencsejátékos 36 éves férfi, Kína valamelyik gazdaságilag fejlettebb városában él (mint Sanghaj, Peking, Guangzhou vagy Shenzhen), havonta 19 ezer yuan (2.900 dollár) keresettel rendelkezik, és egy-egy makaói út során 3.305 dollárt költ játékra.

 

Erre a megállapításra jutottak a Sanford C. Bernstein and Co elemzői abban az új tanulmányban, melynek célja „a prémium elvárás karakterisztikájának elemzése”a világ legnagyobb szerencsejáték központjában.

 

A “prémium” kifejezést a makaói szerencsejáték piacon azokra az ügyfelekre használják, akiknek a keresete meghaladja a havi 25 ezer jüant, vagy 3.700 dollárt.

 

 

Makaóé a világ legnagyobb prémium piaca, és az elemzők szerint ez a piac az elkövetkező öt év során több mint 25 százalékos összetett éves növekedési ütem [CAGR] mellett fog bővülni. 

 

Makaó korábban a nagy tétekben játszó, úgynevezett high-roller szektorra támaszkodott, mely valaha az összbevétel 60 százalékát jelentette. A szárazföldi Kína azonban szigorúan fellépett a makaói korrupció ellen, és ez komoly hatással volt a szektorra. Jelenleg a prémium piac a növekedés kulcsfontosságú eleme.  

 

“A prémium ügyfelek továbbra is kritikus fontosságúak Makaó hosszú távú növekedése szempontjából, mivel a vagyonosabb ügyfelek többet költenek, és gyakrabban jönnek - a demográfiának ez az összetevője ráadásul növekszik.” – olvasható a tanulmányban.

 

 

"Az elkövetkező 10 évben Makaó a becslések szerint 6,4 százalékos bruttó játékbevétel növekedést könyvelhet majd el, a VIP 4,8 százalékkal, a tömeges szektor pedig 8 százalékkal nőhet. A legfontosabb mozgatórugó a prémium szektor lesz."

 

A felmérés szerint a prémium fogyasztók számára legfontosabb tényezők egyébként a játék helyszínének kiválasztásával kapcsolatban a "kaszinó környezete", a hotelszobák minősége, és a nem szerencsejátékkal kapcsolatos szórakozási lehetőségek megléte.