360 milliót nyert a lottón, másnap megszült

2019-02-22
Egy angol nő, aki 1 millió fontot nyert az EuroMillions lottón, másnap egyből szülni ment.

 

A 37 éves Natalie Metcalf a február 1-i EuroMillions sorsoláson talált el hat nyerőszámot, és február 2-án tudta meg, hogy 1 millió angol fontot nyert. Február 3-án megindult nála a szülés, és meglehetősen hosszú vajúdás után, február 5-én hajnalban született meg kislánya, Poppy.

 

Andrew így emlékszik az eseményekre: “Ahogy Natalie elkezdett vajúdni, az egész nyeremény téma teljesen kiment a fejünkből. Csak arra koncentráltunk, hogy Natalie-val és a babával minden rendben legyen, és csak mikor a baba megszületett, és hazaértünk, akkor lett egy pillanatnyi időnk gondolkozni azon, hogy ’úristen, mi történt valójában’, és utána kezdtünk el terveket szőni.”

 

A házaspár kétéves fiúkkal volt otthon február 2-án, mikor ellenőrizték EuroMillions szelvényüket. Natalie, aki épp akkor adta el a babakocsijukat, hogy egy duplát vegyenek helyette, felkapta a pénzt, amit a babakocsiért kapott, és elkezdett táncolni a nappaliban. 

“Most nagyon vicces visszagondolni rá, de a házaspár, aki megvette a babakocsit, készpénzben fizetett, és én a nappaliban táncikáltam a pénzzel, és közben azt énekeltem „Gazdagok vagyunk, gazdagok vagyunk!” Aztán Andy odafordult, és nagyon komolyan azt mondta ’igen, igen, az vagy’, és odaadta a lottószelvényt, hogy én is ellenőrizzem. Egyszerűen nem tudtuk elhinni. Letöltöttük a National Lottery mobil appját, beszkenneltük a szelvényt, hogy ott is ellenőrizzük, és az is azt írta ki, hogy nyertünk. Nem tudtuk, hogy mit csináljunk, úgyhogy Andy végül elment a Tescoba, ahol a szelvényt vette.”

 

A házaspár jelenleg bérli a házat, ahol lakik, és miután megtudták, hogy nyertek, elkezdtek a környéken ingatlanokat nézegetni -  ekkor kezdődtek Natalie fájásai. Poppy február 5-én 00:02-kor született meg.

 

 

“Mindig azon viccelődtünk, hogy csak akkor engedhetünk meg magunknak egy saját házat, ha nyerünk a lottón. Nem gondoltuk, hogy tényleg így lesz! A házon kívül az esküvőnket is elkezdtük tervezgetni. Már több mint két éve megvolt az eljegyzésünk, de eddig nem engedhettünk meg magunknak egy olyan álomesküvőt, amit szerettünk volna. Ebből a nyereményből minden álmunkat valóra válthatjuk.” – mondta Natalie.

 

“Nem is jöhetett volna jobbkor ez a nyeremény.” – folytatta Andrew. “Csodálatos gyerekeink vannak, és most összeházasodhatunk, és megvehetjük a tökéletes otthont magunknak. Örülünk, hogy kislányunk egészségesen világra jött, és egyszerűen most nagyon nyugodtak vagyunk. Tudunk venni egy házat, és nem kell aggódnunk a hitel miatt sem. Az, hogy nem kell minden hónapban emiatt a plusz kiadás miatt aggódnunk, szinte magában felér egy második nyereménnyel.”

 

Az EuroMillions lottó 176 millió eurós, azaz 56 milliárd forintos szuperjackpotját február 19-én egy családi lottócsoport elvitte, de még ennél is nagyobb a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereménye, az amerikai Powerball lottó 304 millió dolláros, azaz 85 milliárd forintos jackpotja, melyet szombat este sorsolnak. 

A Powerball az USA, de talán az egész világ legnépszerűbb lottójátéka, ami nem véletlen: rendre ez a játék kínálja a legnagyobb jackpotokat. A hetente kétszer - szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (példáual a theLotter), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán