35 százalékkal nőtt az online póker piac Spanyolországban

2012-11-16
Az újonnan szabályozott spanyol online póker piac erőteljes növekedésnek indult június óta.

 

Spanyolországban idén június 5-én indult el a szabályozott online póker, és azóta 35%-os növekedést könyvelhetett el a piac. A JDigital elnevezésű spanyol non-profit szerencsejáték szövetség adatai szerint a játékosok júniusban még csak 87,3 millió eurót költöttek, szeptemberben pedig már 130,7 millió eurót, és ezzel a póker sokkal népszerűbb online játék lett, mint a kaszinó, és a második helyen álló sportfogadás.

 

A szeptemberig tartó négy hónap alatt közel megduplázódott a valódi pénzes szerencsejáték oldalak regisztrált játékosainak száma, akkorra már 700 ezer spanyol játékos nyitott számlát valamelyik liszensszel rendelkező szolgáltatónál.

 

A liszensszel rendelkező pókertermek a spanyol játékosokat elkülönített .es végződésű weboldalakon kötelesek kiszolgálni, és az összes bevétel 25 százalékát kell befizetniük az adóhivatalnak. Több szolgáltatónak, így a Sportingbet-nek, bwin-nek és 888-nak jelentős összegű visszamenőleges adóbefizetési kötelezettséget kellett teljesítenie ahhoz, hogy liszenszhez juthasson az országban. Egylőre úgy tűnik tehát, hogy a spanyol kormány megtalálja számításait az online póker piac megnyitásával.

 
 
Címkék: online játék, póker,