35 milliót adott az Anzsi a Sahtar támadójáért

Az orosz Anzsi Mahacskala labdarúgócsapata 35 millió euróért megvette Williant, az ukrán Sahtar Donyeck brazil irányítóját.

 

A 24 éves futballista négyéves szerződést kap majd a dagesztáni egyesülettől, amely a dél-amerikai játékos megvásárlásával a téli átigazolási időszak legdrágább üzletét bonyolította le.

 

Willian a donyeckiek legjobbjának számított, s nagyban az ő játékának volt köszönhető, hogy a csapat, többek között a címvédő Chelsea-t megelőzve, bejutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe.

 

Mircea Lucescu, a Sahtar vezetőedzője a klubváltással kapcsolatban elmondta, hogy az Anzsi kifizette a játékosért a szerződésében szereplő kivásárlási árat, így a klub nem tudta megakadályozni Willian távozását.

 

A román szakember mindehhez hozzátette, próbálta lebeszélni a brazil futballistát erről a lépésről, ám ez nem sikerült. Úgy véli, Willian nagy hibát követ el, s nem gondolta át eléggé, hogy mit is tesz. Az edző szerint a játékos elsősorban családja és ügynöke nyomására választotta a nagyobb pénzt.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,