35 évig játszott ugyanazokkal a számokkal, méghozzá duplán - és nyert!

2013-06-04
Négy telitalálatos szelvényből kettő az övé volt, így majdnem 7 milliárd forintot nyert.

 

A kanadai Surrey városában él az a megszállott 66 éves férfi, akit eddig mindenki bolondnak tartott furcsa lottóstratégiája miatt; 35 éven át minden egyes héten ugyanazokkal a számokkal játszott. Ez már önmagában is nagy kitartásról ad bizonyságot, és nem is annyira egyedi eset, de ő egy héten két szelvényre is felírta ugyanazt a számsort. Soha nem nyert 10 dollárnál nagyobb összeget egészen 2013. április 13-ig, amikor a kanadai Lotto 6/49 63,4 millió dolláros rekordjackpotja miatt égett lázban az ország. Ekkor húzták ki ugyanis régóta esélyesnek tartott számait, ám két másik játékos is tippelt ugyanerre a számsorra.

Öröm volt tehát az ürömben, hogy a négy nyertes szelvényből kettő az ő zsebében lapult, így két darab 15,8 milliós óriáscsekket állítottak ki a nevére. Ha csak egy szelvénnyel játszott volna, a nyeremény egyharmada lett volna "csak" az övé, vagyis 21 millió kanadai dollár, így viszont 10 millió dollárral többet vihetett haza.

 

 

A  British Columbia Lottery Corporation (BCLC) alkalmazottja, Kevin Gass szerint a lottótársaság történetében még soha nem fordult elő hasonló eset, hogy egy duplán tippelt számsor jackpotot érjen.

 

Harry Black nemcsak duplán, de triplán is szerencsés, ugyanis Kanadának azon a részén, ahol él, nem kell adót fizetni a lottónyeremény után. Harry megfontoltan, másfél hónapos "kivárás" után vette fel nyereményét, próbálta feldolgozni a sokkot, amit a nyerés ténye okozott. "Önök nem is gondolják, mekkora megrázkódtatás éri ilyenkor az embert" - nyilatkozta. Konkrét tervei között szerepel, hogy vesz egy földet, amin megépítheti álmai házát, a pénz egy részét befekteti, ám a legtöbb lottómilliomos által vágyott vakáción nem sokat gondolkodott még; a sajtókonferencián azt nyilatkozta, hogy onnan egyből kimegy a reptérre, és jegyet vesz az első induló gépre, akárhová is menjen az.

 

Érdekes módon 66 évesen még nem tervezi, hogy felhagy a munkával, viszont részmunkaidőben dolgozva több időt szeretne szánni hobbijának, a drag racing-nek nevezett rövidtávú autóversenyzésnek. Családja nincsen, csak pár barátja, így egyedül döntheti el, mire fordítja a hatalmas összeget.