355 milliós szelvényt próbált meg lenyúlni egy lottózói alkalmazott

2012-08-03 FRISSÍTVE!
A 20 éves Farrakh Nizzar beismerte, hogy hazudott egy 77 éves hölgynek, mikor azt állította, nem nyertes a lottószelvénye.

 

Amikor a 77 éves Maureen Holt bement egy oldhami lottózóba, annak 20 éves alkalmazottja azt állította, hogy nem nyert semmit, miközben a szelvény 1 millió angol fontot, vagyis körülbelül 355 millió forintot ért.

A férfi azt mondta az idős hölgynek, hogy kidobja a szelvényt, később azonban felhívta a lottótársaság forródrótját, és azt állította, hogy ő vásárolta a nyertes szelvényt abban a lottózóban, ahol dolgozik – írja a The Guardian.

A csalási kísérletre akkor derült fény, amikor felfedezték, hogy a szelvényt Maureen Holt Tesco klubkártyájával vásárolták a városban lévő Tesco Extra üzletben, nem pedig a Best One-ban, ahol a férfi dolgozott. 

 

Mrs. Holt és 80 éves férje, Fred épp nyaralni voltak, mikor az EuroMillions Millionaire Raffle sorsolásán kihúzták a számaikat. Az 1 millió font garantált nyereménnyel kecsegtető Millionaire Raffle hasonló a magyar Jackpot játékhoz. Az Egyesült Királyságban minden EuroMillions szelvény automatikusan részt vesz ezen a lottósorsolással egyidőben megtartott külön sorsoláson, mégpedig a szelvényen szereplő, számítógép által generált számsorral. 

„Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy az a férfi ezt tette velem, de legalább elkapták.” – kommentálta a történteket az idős hölgy. „Ez a pénz azt jelenti, hogy a férjemnek végre nem kell tovább dolgoznia, és élvezhetjük a nyugdíjas éveinket.”

 

Az idős házaspár a nyertes szelvénnyel (fotó: MEN)

 

Az oldhami bíróság hivatalnokai megerősítették, hogy Nizzar kedden bűnösnek vallotta magát, és az ítélet kihirdetéséig, augusztus 20-ig vizsgálati fogságban marad. 

A Camelot lottótársaság szóvivője elmondása szerint „Nagyon ritkák az ilyen jellegű kísérletek, annak ellenére, hogy közel harmincezer viszonteladóval dolgozunk együtt az Egyesült Királyságban, és így naponta több millió tranzakció zajlik.”  Az Oldhamben üzemelő viszonteladójuk működési engedélyét felfüggesztették, és belső vizsgálatot rendeltek el  – tette hozzá.

 

A lottótársaság a nyeremények kifizetése előtt számos biztonsági eljárást folytat le annak érdekében, hogy ellenőrizze, a nyereményért valóban annak jogos tulajdonosa jelentkezett-e. A Nemzeti Lottótársaság ennek ellenére mindenkinek azt javasolja, írja alá a szelvény hátulját, és maga is ellenőrizze a nyerőszámokat, mielőtt átadja a szelvényt a lottózói dolgozóknak.

 

FRISSÍTÉS (2012.08.21)

Az oldhami bíróság tegnap 30 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Nizzar-t.