34 milliót utalt neki tévedésből a bank – gyorsan elkaszinózta

2014-11-21
Mikor egy pénzkiadó valami hiba folytán 140 ezer dollárt utalt át egy aucklandi szakács bankszámlájára, a “kísértés túl nagynak bizonyult”…

 

Mehdi Soheili ugyan nem számított ekkora összegre, de ha már ott volt, a következő nyolc napot azzal töltötte, hogy high roller kaszinócápa módjára dorbézolt. Mikor november 21-én a bank észrevette a hibát, befagyasztották a számláját, azonban akkorra már a szerencsejátékfüggő Soheili 106 ezer dollárt, mintegy 25 millió forintot eljátszott belőle. 

 

Az Aucklandi Kerületi Bíróság tegnap hat hónapi közösségi fogvatartásra, 200 óra közösségi munkára és egy éves felügyeletre ítélte a 32 éves férfit. Ügyvédje, Shannon Withers „szerencsétlen bűncselekmény lehetőségnek” nevezte az esetet, és sikeresen érvelt a háziőrizet ellen. 

 

John Fitzgerald bíró szerint a közösségi fogvatartásnál súlyosabb büntetés – ami tulajdonképpen hasonló a kijárási tilalomhoz – azzal járt volna, hogy a férfi elveszítette volna az állását, és nem tudta volna visszafizetni az ellopott pénzt. 

 

Fitzgerald „opportunista jogsértésnek” nevezte az esetet. „Kevésbé komoly, mint egy olyan helyzet, mikor valaki tervezetten lop pénzt, előre megfontolt szándékkal. A kísértés azonban túl nagynak bizonyult az Ön számára.” – fejtette ki a vádlottnak. 

 

A bíróságon elhangzottak szerint Soheili eddig 2250 dollárt fizetett vissza, és még 103.312 dollárral tartozik. Heti 150 dollárral számítva, körülbelül 13 évébe fog telni, mire visszafizeti a teljes összeget. 

 

Az eset hasonló ahhoz a történethez, mikor Leo Gao kapott véletlenül 10 millió dollárt a bankjától. A férfi villámgyorsan elutazott a tengerentúlra költekezni, és csak két és fél év után tudták elkapni. Négy év, hét hónap börtönbüntetésre ítélték, tavaly decemberben szabadult. 

 
Címkék: kaszinó,