31 kolléga nyerte meg a 12 milliárdos lottónyereményt

2018-03-09
Egy kanadai olajfinomító munkásai osztoznak a 60 millió kanadai dollár értékű jackpoton.

 

Ez az egyik legnagyobb nyeremény, melyet a kanadai lottón valaha is kisorsoltak; a munkahelyi lottócsoport tagjai fejenként úgy 483 millió forintnak megfelelő összeget kapnak.

Talán nem véletlen, hogy azt a newfoundlandi várost, ahol dolgoznak, úgy hívják, hogy „Come by Chance” (amit talán úgy lehetne fordítani, hogy „véletlenül beesett”). A nyertesek közül nyolcan ugyanabban a 600 lélekszámú kisközösségben, Avondale-ben laknak, hárman közülük ugyanabban az utcában. A 31 nyertesből öt nyilatkozott úgy, hogy ha már így alakult, akkor bizony ők azonnal nyugdíjba vonulnak, a többiek pedig továbbra is a finomítóban szeretnének dolgozni.

 

 

A csoport három hónapja lottózik együtt. „Fejenként 5 dollárt fizettünk be, úgyhogy 155 dollár értékben voltak szelvényeink.” – nyilatkozta a szelvényt megvásárló Sherry Morre Hickey. Elmondta, hogy „nehéz volt elhinni”, mikor megtudta, hogy szerencséjük volt. A lottócsoport minden tagját egyesével felhívta, hogy elmondja nekik a jó hírt. “Mindnyájuknak ugyanazt mondtam: ’Milliomosok vagyunk.’ Aztán küldtem egy sms-t: ’Nem vicc. Tényleg milliomosok vagyunk. Nézzétek meg a szelvényeket.’” – nyilatkozta a CTV News riporterének. “Egy nap alatt 30 férfi mondta azt nekem, hogy szeret, hát hány nővel történik ez meg?”

 

Sherry háztartási kasszája most igen jól el lesz látva, hiszen a férje is beszállt a szelvényvásárlásba, úgyhogy ők két részt kapnak a nyereményből. De nem ők az egyetlenek, akik duplán örülhetnek - a lottócsoportban van egy apa-fiú páros, és egy egypetéjű ikerpár is.

 

A csoport tagjai – elmondásuk szerint – most kifizetik a hiteleiket, új autókat vesznek, és segítik a családjukat. 

 
A világ jelenlegi legnagyobb jackpotját egyébként jelenleg egy amerikai lottó, a Powerball kínálja, a szombat esti sorsoláson már 385 millió dollár, azaz mintegy 97 MILLIÁRD forint a tét! 

A Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (theLotterLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán