30 milliót költött kaparós sorsjegyre, de még nem nyert semmit

2014-01-13
Egy brit férfi az elmúlt 20 évben több, mint 80 ezer fontot költött kaparós sorsjegyekre, de még egyetlen pennyt sem nyert – egyszerűen azért, mert nem hajlandó lekaparni őket!

 

A 42 éves Dave Mannixé a világ legnagyobb kaparós sorsjegy gyűjteménye: házában egy egész szobát szentelt a 100 ezer darabos kollekció tárolására. A legtöbb sorsjegy használt, de van köztük körülbelül tízezer olyan, mely nincs lekaparva. Mivel Angliában a sorsjegyek fél éven belül lejárnak, így még ha most úgy is döntene, hogy lekaparja őket, és felfedezné hogy egy vagyon lapul a tárolókban, akkor sem tudná beváltani őket.

 

Mannix élettársa, Sue érthető módon kissé frusztrált a férfi különös hobbija miatt. „Néha dühösen rámnéz, és megkérdezi, hogy mikor szándékozom megszabadulni tőlük, de tudja, hogy sok örömöm telik a gyűjtésben.” - mesélte Mannix a Mail Online-nak.

 

 

A férfi most eldöntötte, hogy eladja az egész kollekciót. Azt reméli, hogy „körülbelül 500 ezer fontért” (körülbelül 180 millió forintért) tudja értékesíteni „egyedülálló gyűjteményét”, és azt szeretné, ha az új tulajdonos lekaparná a kártyákat, és kiderülne, hogy mennyit értek volna. „A fél életem ezzel a gyűjteménnyel töltöttem, és azt szeretném, ha jó gazdája lenne.” – nyilatkozta. 

 

Mannix, aki súlyos izületi gyulladása miatt munkaképtelen, olyan különleges, komplett sorozatokat is magáénak tudhat, mint például a James Bond, a Star Wars vagy a Gyűrűk Ura sorozat. Csak egy olyan kártyáról tud, ami nincs meg neki: egy 1994-es kiadású karácsonyi sorsjegy.

 
Címkék: sorsjegy,