30 éve lottózott ugyanazokkal a számokkal, majd egy nap alatt kétszer is nyert

2020-05-15
Egy coloradói férfinak végül nagyon kifizetődött, hogy 30 éven át ragaszkodott a megszokott számaihoz.

 

“Joe B”  április végén vette át nyereményét, miután márciusban duplán is szerencsés volt, és egy nap alatt két 1 millió dolláros nyereményt is bezsebelt a Powerball lottón ugyanazokkal a számokkal. 

 

A férfi két szelvény is vásárolt ugyanarra a sorsolásra – egyet reggel, egyet pedig este. A szelvényeken, melyeket más-más helyen vett meg, ugyanazok a számok szerepeltek: 5-9-27-39-42.

 

A coloradói férfi már 30 éve ugyanezekkel a számokkal játszik, és most, ezzel a 2 millió dollárral (650 millió forinttal) a zsebében már elmondhatja, hogy igencsak megérte.

 

 

Arra a kérdésre, hogy mihez fog kezdeni a pénzzel, azt válaszolta a lottótársaság embereinek, hogy „a főnöknek”, azaz a feleségének „már vannak erre vonatkozó tervei.”

 

Bár az, hogy  valaki egy nap alatt kétszer is nyer a lottón, meglehetősen ritka, azért volt már rá példa korábban is. Az év elején egy delaware-i férfi véletlenül két ugyanolyan Powerball szelvényt is vett, amikkel végül 100.000 dollárt nyert. Ugyanez történt egy virginiai nővel is 2012-ben. Ő is véletlenül vett két Powerball szelvényt ugyanazokkal a számokkal, és nyert kétszer 1 millió dollárt.

 

Coloradóban eddig a Powerball lottó kapcsán nem volt ilyen eset, de megtörtént a Cash 5 és Pick 3 játékokban, ahol már többen is nyertek többszörösen is ugyanazon a sorsoláson. Azok a nyeremények azonban „csak” 20 ezer dollár alattiak voltak – a közelében sem jártak „Joe B” 1 milliójának.

 

Jelenleg egyébként a Powerball ellenlábasának számító másik nagy amerikai lottó, a Mega Millions kínálja a világ legnagyobb lottófőnyereményét: a szombati sorsoláson már 266 millió dollár, azaz 87 milliárd forint lesz a tét. Csak, hogy érzékeltessük az összeg nagyságát: ez az összeg kilencszer nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és egy háromszázezres nettó fizetéssel úgy 24 ezer évbe tellene megkeresni. Jó hír, hogy a játékban nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és az online lottózóknak hála, ma már a világ bármely országából elérhetőek a szelvények.