30 éve játszik ugyanazokkal a lottószámokkal, most 35 milliárdot nyert!

2017-09-29
Egy coloradói asszony kitartása végül kifizetődött – miután 30 éven át játszott ugyanazokkal a családi számokkal, megnyerte a Powerball lottó 133,2 millió dolláros jackpotját!

 

A 67 éves Judy Finchum kedvenc kutyája, Tillie születésnapján vett egy Powerball szelvényt azokkal a számokkal, melyekkel már 30 éve játszik. Mikor vasárnap reggel felébredt, ellenőrizte a nyerőszámokat a telefonján. Egyből látta, hogy a Powerball a 24, és azt gondolta „Na, kapok egy kis pénzt.” Aztán megnézte a többi számot is, és sorra egyeztek azokkal, amiket már fejből tudott, hogy megjátszott. Mikor a negyedik számhoz, a 25-höz ért, elkezdett ideges lenni, aztán az utolsó számot először 32-nek nézte, és akkor azt gondolta „Még így is rengeteg pénz lesz ez.” Aztán mikor pislogott egyet, a 32-ből 31 lett, ami viszont megegyezett az ő számával.

 

Judy nem hitt a szemének. Újra ellenőrizte a számokat a számítógépén, aztán kirohant az autóhoz, hogy megnézze a szelvényét. Végül aztán bement a hálószobába, és felébresztette férjét, a 70 éves Macket, miközben a szívén tartotta a kezét. „Azt hitte, hogy szívinfarktusom van, és őszintén szólva, én is azt hittem, hogy menten azt kapok.” – mesélte az asszony.

 

 

“Azt mondtam neki ’Nézd meg ezeket a számokat, aztán a szelvényen lévőket, stimmelnek?’- emlékszik a szerencsés asszony. A férjem, aki mindig is maga a megtestesült nyugalom volt, azt felelte. ’Igen.’”

 

Judy ekkor felhívta lányát, a 48 éves Karie-t, és kérte, hogy menjen át hozzájuk. Karie persze egyből aggódni kezdett, hogy valami rossz történt. Már az autóban ült, mikor hallotta a rádióban, hogy a nyertes Powerball szelvényt abban a boltban vették, ahová az anyja szokott járni. „Nem lenne durva?” – kérdezte Karie a férjétől.

 

Mikor megérkezett a szüleihez, és látta, hogy a lottótársaság weblapja van megnyitva a számítógépen, megkérdezte az anyját. “Te vagy a nyertes?” Összeölelkeztek, de még mindig nem hitték el az egészet.

 

 

A 133,2 millió dolláros, tehát közel 35 milliárd forintos nyeremény átvételét követő sajtótájékoztatón az asszony elmagyarázta a számok jelentését. Kiderült, hogy számait családi születésnapokból állította össze. A 17-es elhunyt bátyja születésnapja, a 18-as a saját születésnapja, a 24 a húga születésnapja, a 25 a volt férje születésnapja, a 31 pedig a lányáé.

 

Mivel úgy döntöttek, hogy a nyereményt nem életjáradékként, hanem egyösszegben kérik, így az adók levonása után 84.607.397 dollárt, azaz 22 milliárd forintot kaptak.

 

Finchum azt nyilatkozta, hogy még mindig nem tudja teljesen elképzelni, mennyire meg fogja változtatni ez a pénz az életüket. „Nehéz kitalálni, hogy milyen lesz.” – mondta. Egyet azonban biztosan tud, hogy „vasárnap reggel 6-tól” nyugdíjba vonult. 

 

Mikor a terveikről kérdezték, ő és a férje is azt mondták, hogy nem csak a saját családjukon szeretnének segíteni, hanem például a Houstonban és Floridában a hurrikán áldozatául esett családokon is.