30.000 nézőt várnak Black Caviar szombati futamára

Frissítve!
A világ leggyorsabb sprinterlova nyergében Luke Nolen ül majd a 400.000 díjazású Sportingbet Classic-on Morphettville-ben.

 

Az ausztrál lóversenyrajongókat ingyenesen viszik ki a szombati eseményre, hogy élőben láthassák a még mindig veretlen Black Caviar várható 20. győzelmét. Ez több, mint 40.000 dollárjába kerül a szervezőknek.

 

Ahogy az várható volt, Black Caviar jelenléte elriasztotta a riválisokat, akiket előzőleg neveztek erre a Group 1-es futamra.

A tavalyi Goodwood győztes Lone Rock azonban elindul, és így tesz Valentine Miss, Sistine Angel, Power Princess és All Friared Up is.

„Nem úgy mész oda (Adelaide-be), hogy azt gondolod, megverheted Black Caviar-t, de a lóverseny az lóverseny, és bármi megtörténhet.” – mondta Lone Rock trénere, Robert Smerdon. „Van egy régi mondás, miszerint sose hagyj ki egyetlen versenyt sem egy ló miatt. És ki tudja? Lehet hogy nem is fog futni (Black Caviar).”

 

A Timeform guruja, Gary Crispe szerint Black Caviar 6 hosszal fog ráverni a mezőnyre. A veretlen csodakanca 136-os Timeform besorolással rendelkezik, és ezzel megosztott első helyen áll Habiti-vel (egy klasszis brit sprinter a 80-as évekből) és Allez France-szal (egy francia csúcskanca a 70-es évekből).

Crisp szerint a szombati „Egy, a második helyért való küzdelem lesz, és a besorolásuk alapján nem nagy különbség van a négy ló között.”

„Lone Rock már Group 1 győztes, de Black Caviar nagyon megverte egyetlen találkozójukon, a februári Lightning Stakes-en. 

Power Princess-nek nagyon jó számai vannak odahaza Ausztráliában, és ha ezt a formát tudja nyújtani, helyezett lehet.

Valentine Miss és Sistine Angel mindketten jó lovak, és szerintem nem sok különbség lesz közöttük.” – tette hozzá Crisp.

 

Black Caviar utolsó, szombati edzésén a 800 métert 50,96 másodperc alatt teljesítette, az utolsó 600 métert 36,94 másodperc alatt futotta. „Készen áll a versenyzésre” – mondta edzője, Peter Moody.

Ha most is nyer, Black Caviar sorozatban 20 győzelmével túlszárnyalja Desert Gold (1916) és Gloaming (1921) rekordját. Ez lesz a tízedik Group 1 győzelme, és így már csak hárommal lesz lemaradva Sunline mögött, és néggyel Kingston Town mögött, aki összesen 14 Group 1 győzelmet tudhatott magáénak csodálatos karrierje során.

 Címkék: lóverseny,