2 nap múlva lejáró, 214 milliót érő lottószelvényt találtak egy könyvben

2019-04-12
Ideje leporolni a könyvespolcokat!

 

Egy kanadai házaspár, Nicole Pedneault és Roger Larocque tavaly Valentin-napi ajándékként vett magának egy Loto-Québec szelvényt virágok és csokik helyett. A sorsolás napjára, 2018. április 5-re azonban megfeledkeztek a szelvényről. 

Majdnem egy évvel később, 2019 április elején Pedneault a pár hónapja megejtett japán útjuk cuccait nézte át, mert unokája úti beszámolót szeretett volna tartani az iskolában. Ekkor vette észre, hogy valami kilóg egy könyvből. 

“Mikor megtaláltam a szelvényt a könyvben, az első az volt, hogy a Loto-Québec oldalán megnéztem, hogy meddig érvényes a szelvény. Irtó szerencsés voltam, mert egyből megtaláltam.” – mesélte.

Kiderült, hogy még két napig váltható be a szelvény, mellyel 1 millió kanadai dollárt, azaz nagyjából 214 millió forintot nyertek. 

 

 

“Ha az unokám nem kéri kölcsön azokat a cuccokat a prezentációjához, kizárt, hogy időben megtaláltam volna a szelvényt.” – ismerte be a hölgy.

A lottótársaság emberei elmondták, hogy a nyertesek a sorsolástól számított egy évig vehetik fel a nyereményeiket. Ha ezt nem teszik meg, az összeg visszakerül a nyereményalapba. 

A házaspár elmondta, hogy a pénzből öt fiúkat és unokáikat fogják segíteni, és valószínű vesznek egy új autót is.

 

Európai lottó a világ tetején

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy nem az egyik nagy amerikai lottójáték kínálja a világ legnagyobb megnyerhető főnyereményét – most ez a helyzet, az olasz SuperEnalotto 135,5 millió eurós, azaz 44 milliárd forintos jackpototjával.
A SuperEnalotto formátuma 6/90, a játékosoknak tehát 6 számot kell kiválasztaniuk az 1-90 számtartományból. Nincs sem halmozódási, sem jackpot korlát, a főnyeremény tehát csillagászati magasságokba is eljuthat (az eddigi legnagyobb 177,8 millió euró volt). Sorsolást hetente háromszor – kedden, csütörtökön és szombaton – tartanak. 
A jelenlegi 135,5 millió eurós, azaz 44 milliárd forintos főnyeremény a játék történelmének 5. legnagyobb jackpotja, ezt az összeget úgy 11 ezer év alatt lehetne megkeresni egy nettó 300 ezres fizetéssel.