2 millió dolláros vádalku a sztárok illegális szerencsejáték-hálózatának perében

2013-09-10
Edwin Ting bűnösnek vallotta magát, majd vádalkut kötött annak a titkos pókerhálózatnak a perében, mely az olyan sztároknak biztosított póker és sportfogadási lehetőséget mint Leonardo DiCaprio vagy Ben Affleck.

 

2013 áprilisában amerikai szövetségi nyomozók lekapcsoltak egy - leginkább A-listás sztárok és menő üzletemberek által favorizált - illegális high-stakes póker- és sportfogadói hálózatot. Az Alimzhan “Taiwanchik” Tokhtakhounov orosz maffiafőnök és három Amerikában tartózkodó megbízottja (egyikük Vadim Trincher, ismert pókeres, aki 2009-ben egy WPT versenyt is nyert) által üzemeltetett hálózat segítségével olyan sztárok éltek szerencsejáték-szenvedélyüknek, mint Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire vagy Ben Affleck.

 

Ting egyike a hálózat 34 tagjának, akiket többek közt pénzmosással és szerencsejátékkal kapcsolatos bűncselekményekkel vádolt meg Preet Bharara ügyész. Bharara neve nem ismeretlen a szerencsejátékosok körében, hiszen az ő irodája emelt vádat az online pókercégek ellen a 2011. április 15-i Fekete Péntek után. 

 

A bírósági dokumentumok szerint Ting pókerpartyk szervezésével foglakozott, és az ezekből és más tevékenységeiből befolyt összeget Tokhtakhounov offshore számláira utalta. Edwin Ting a napokban vádalkut kötött, melynek értelmében 2 millió dolláros pénzbírság fizetése ellenében ejtik az ellene felhozott egyrendbeli illegális szerencsejáték szervezése miatti, és többrendbeli pénzmosással kapcsolatos összeesküvés miatti vádakat. Ting ennek ellenére lehet, hogy mégis börtönbe kerül, bár a bírság elfogadása növeli annak valószínűségét, hogy próbaidőre bocsátják, vagy felfüggesztett börtönbüntetést kap. Az izmos, 2 millió dolláros büntetést egyébként a bíró láthatóan úgy határozta meg, hogy Tinget valamennyi ismert vagyonától megszabadítsa, beleértve bankszámláit és készpénzkészletét is.

 

A hálózat feje, Tokhtakhhounov továbbra is szökésben van az amerikai igazságszolgáltatás elől, ahol többek közt fegyvercsempészet, és a Salt Lake City-ben rendezett téli olimpiai játékok korcsolyaversenyének megbundázása miatt kell(ene) felelnie.

 
Címkék: póker, sportfogadás,