2 milliárdot nyertek a lottón - megszakították a hajótúrát

2013-06-07
Richard és Cathy Brown megszakította 10 hetesre tervezett vitorlásútját, mikor megtudta, hogy 6 millió fontot nyert a lottón.

 

A nyugdíjas újságíró házaspár egy 10 hetes vitorlás túra során tervezte körbehajózni Nagy-Britanniát. Hat napja voltak a tengeren, mikor rájöttek, hogy végre kihúzták azokat a lottószámaikat, melyekkel már 19 éve játszottak (3, 5, 25, 33, 34, 35). Úgy döntöttek, hogy megszakítják az utazást, és egy gyors U-forduló után hazavitorláztak, hogy felvegyék a több mint 6 millió fontnyi, azaz két milliárd forintnyi nyereményt.

 

Fotó: Mirror

 

A suffolki házaspár még az elindulás előtt megvette egy hónapra előre a lottószelvényeit. Egyik este, mikor kikötöttek a férfi próbaképpen kipróbálta a telefonjára újonnan letöltött lottó appot. „Cathy a vállam fölött nézte, és egyszerre láttuk meg, hogy a negyedik, az ötödik és aztán a hatodik szám is egyezik. A feleségemhez fordultam és azt mondtam neki: ’Multimilliomos vagy’.” – mesélte a 66 éves Richard Brown. „A szelvényt a térképasztal alatti szekrénybe zártuk, gondoltuk, hogy ott biztonságban lesz a hazafelé vezető úton – szerencsére nincs sok kalóz az Északi-tengeren.”

 

A 39 éve együtt élő házaspár a pénzből elsőként egy új, 350.000 font értékű jachtot, egy új házat és egy Porsche 911 sportautót vásárol majd. Ezen kívül természetesen jótékonysági célokra is adományoznak, illetve támogatják majd testvéreik gyerekeit.

 
Fotó: Mirror