2,9 milliárddal tartozik a kaszinóknak – vádat emeltek ellene

2014-02-07
Vádat emeltek az ellen a kanadai üzletember ellen, aki még öt évvel ezelőtt halmozott fel 12,9 millió dolláros tartozást két Las Vegasi kaszinóban.

 

A 43 éves Semion Kronenfeld esete az egyik legnagyobb, kaszinótartozással kapcsolatos ügy, melyet a nevadai bíróság valaha is tárgyalt. Ha bűnösnek találják, Kronenfeld évtizedekre börtönben találhatja magát. 

 

A hatóságok elmondása szerint Kronenfeld ügye 2009-ben kezdődött. A kaszinók hiteliratain egy izraeli útlevéllel rendelkező, kanadai befektetési ingatlanvállalat tulajdonosaként szerepel. 

A szerdai keltezésű vádirat szerint Kronenfeld 7,9 millió dollárral tartozik 2008. októberéről a The Venetiannak, és 5 millióval két héttel későbbről a Green Valley Ranch resortnak. 

 

A kaszinóknak írásban átadott, tartozást elismerő okiratokat Nevadában úgy kezelik, mint a rosszhiszemű, fedezetlen csekkeket. Az állam törvénye lehetővé teszi, hogy az ügyészek 10 százalékos eljárási díjat számoljanak fel egy-egy megállapodáskor. A legtöbb esetben így az ügyek vádemelés nélkül megoldódnak.

 

A Kronenfeld elleni ügy az egyik legnagyobb összegű per, mely eljutott a vádemelésig azóta, hogy 1995-ben a szerencsejáték tartozások bekerültek a fedezet nélküli csekkekről szóló törvénybe. 

2009-ben Terrance “Terry” Watanabét 14,75 millió dolláros kaszinótartozása miatt fogták perbe. Cserébe ő is viszontperelte a Harrah’s Entertainmentet, aztán végül peren kívüli megállapodást kötöttek.

 

 
Címkék: kaszinó,