2,5 millió dolláros rekordnyeremény hosszútávú fogadással

2015-11-20
A sportfogadói körökben csak Vegas Dave-ként ismert játékos a Kansas City Royal csapatára fogadva ért el történelmi nyereményt.

 

A Kansas City Royal csapatának az elmúlt 30 évben most először sikerült megnyernie a World Series kupát – a rájuk fogadó, a csapat sikerében töretlenül hívő 'Vegas Dave' Oancea pedig 2,5 millió (pontosabban 2.457,2 ezer) dollárral lett gazdagabb. Az elszánt sportfogadó saját honlapján posztolta is a tavaly április óta megtett összesen 26 fogadási szelvényét, ezzel is bizonyítva szisztémájának eredményességét. 

 

’Vegas Dave’ különböző oddsok mellett összesen 100 ezer dollárt kockáztatott – a kezdetek kezdetén - a széria első hetében - még 30-1 odds-szal, összesen tíz Las Vegasi kaszinóban. Az utolsó tétjénél az odds már csak 6-1 volt.

 

 

„Nincs olyan hely, ahol egyben meg lehetne fogadni 100 ezer dollárt, ezért szét kellett osztanom ezt az összeget’ – nyilatkozta Oance. Azt is elmondta, hogy nem tett fedezeti fogadást sem a Metzre (ez esetben egymillió dollárral kevesebb lett volna az össznyereménye), mivel ebben a szezonban 80 ezer dolláros téttel már nyert 580 ezer dollárt, amikor arra fogadott, hogy a Texas Rangers megnyeri a Nyugati Amerikai Ligát.

 

Azonban ’Vegas Dave’ sem a csúcson kezdte – pár évvel ezelőtt igazi mélyponton volt, még a szülei pénzét is elveszítette és két hónapot töltött a Névtelen Szerencsejátékosoknál, ahol megtanulta, hogyan menedzselje pénzügyeit, fegyelmezze önmagát és hogyan ne legyen kényszeres fogadó. „Ahogy én fogadok, az 50% menedzsment és fegyelem, valamint 50% szakértelem és szerencse” – nyilatkozta.

 

A szülei azonban nem vesztették el a hitüket benne, most pedig a fiuk – ígéretéhez híven – új házat vesz nekik a nyereményéből. Oance azt is elmondta, hogy az ünnepekre a hátrányos helyzetű Las Vegasi lakosokat pulykával és játékokkal fogja megajándékozni.

 

A történelmi nyeremény azonban nemcsak a 38 éves professzionális fogadó és családjának életét változtatta meg, hanem a sportfogadást kínáló irodákat és kaszinókat is arra készteti, hogy átgondolják eddig üzletpolitikájukat, beleértve ebben az extrémen magas oddsok és tétek el nem fogadását, valamint a fogadások ismétlésének korlátozását.