28 éve megígérte, most elfelezte 6,5 milliárdos lottónyereményét egy barátjával

2020-08-14
Két barát egykor megegyezett, hogy ha bármelyikük megnyeri a Powerball lottó főnyereményét, elfelezik azt.

 

Thomas Cook és Joseph Feeney, két régi jóbarát, 1992-ben megegyezett, hogy ha bármelyikük megnyeri egyszer a Powerball jackpotját, elfelezik a nyereményt - függetlenül attól, hogy ki vette a szelvényt.

 

Végül úgy esett, hogy Thomas Cook lett az, aki megvette azt a szelvényt, mellyel megnyerte a Powerball lottó 2020. június 10-i, 22 millió dolláros, azaz úgy 6,5 milliárdos jackpotját.  Cook betartotta a 28 évvel korábban tett, kézfogással megpecsételt ígéretét, és azonnal felhívta Feeney-t, mikor rájött, hogy övé a nyertes szelvény.

 

“A kézfogás az kézfogás” – mondta Cook. Feeney nem akart hinni a füleinek. „Felhívott, és én azt mondtam ’hülyéskedsz, haver?’ mesélte a Wisconsin lottótársaság YouTube csatornáján.”

 

 

Ugyan egyik barátnak sincsenek különösebben nagyobb terveik az óriási összeggel, Cook már szólt a munkahelyén, hogy nyugdíjba megy. Mindkét férfi azt tervezi, hogy arra használja a pénzt, hogy minőségi időt tölthessen a családjával. „Nem hiszem, hogy van jobb módja a nyugdíjba menésnek.” – közölte Cook. 

 

A két férfi úgy határozott, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben veszi fel a nyereményt, így 16,7 millió dollárt kaptak, melyből az adók levonás után fejenként 5,7 millió dollárt, azaz úgy 1,6 milliárd forintot kapnak.

 

És, hogy mihez kezdenek most? A válasz egyszerű: több időt töltenek együtt. Egyszer régebben már útnak indultak egyszer feleségeikkel együtt négyesben, most ismét ezt tervezik, de ezúttal a Chrysler PT Cruiser Convertible helyett valószínű valami stílusosabb járművel.

 

Cook egyébként elárulta, hogy két másik Powerball szelvényt is vett a jackpot óta. „Mit veszíthetek?” – kérdezte. 

 

A Wisconsin lottótársaság gratulált a két barátnak a hatalmas nyereményhez, és ahhoz, hogy tartották magukat 28 évvel korábbi ígéretükhöz. “A barátság és egy kézfogás hatalma most kifizetődött. Nagyon örülök nekik – eljött a szerencsenapjuk.” – nyilatkozta a lottótársaság szóvivője. Az Egyesült Államok ír nagykövetsége is megosztotta a történetet Twitter csatornáján, egy régi ír közmondás kíséretében, mely úgy szól: "Is fear cairde ná ór" vagyis „A barátok az aranynál is többet érnek”.  

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán