276 milliós lottónyereményt dobott a kukába

2014-04-14
Egy pennsylvaniai férfi véletlenül kidobott egy pár szelvényt, melyekkel, mint kiderült, 1,25 millió dollárt nyert volna. A szelvények nemrég jártak le, ő pedig végleg búcsút inthetett a mesés nyereménynek.

 

Wendy Hinton minden nap ugyanazokkal a számokkal játszott a naponta sorsolásra kerülő Quinto elnevezésű lottójátékon. Elmondása szerint napi 20-25 szelvényt vett ugyanazokkal a számokkal (4-3-4-1-8), de mikor 2013. március 13-án végül bejött a tippje, nem tudta felvenni a nyereményt. Az történt ugyanis, hogy mivel félrenézte a nyerőszámokat, és azt gondolta, hogy ez alkalommal sem nyert, kidobta az egyenként 50 ezer dollár értékű szelvényeket.

Mivel a lottótársaság szabályai értelmében a nyereményeket egy éven belül fel kell venni, a jackpot a múlt hónapban lejárt, úgyhogy Hinton végleg búcsút mondhatott a nyereményének. 

 

 

„Dühös volt” – monda a férfi lakóhelyének közelében lévő bolt egyik alkalmazottja, ahol a férfi a szelvényeket vásárolta. „Iszonyú dühös volt, hiszen 400 dollár értékben játszott aznap.”

 

A Pennsylvania lottótársaság persze megpróbálta megtalálni a nyertest, februárban közleményt tettek közzé, hogy minden játékos „ellenőrizze a fiókban, ágy alatt és a különböző dobozokban elfekvő szelvényet”. És hogy hogyan reagáltak, mikor megtudtak, hogy mi történt? „Oh, ne! Wow.” fakadt ki a lottótársaság szóvivője, Lauren Bottaro egy újságírónak. „Mindent megteszünk, amit lehet, hogy értesítsük a nyerteseket, de néha ez sem elég.”

A fel nem vett nyeremények a lottótársaság alapítványában landol, az összeget jótékonysági célokra fordítják.