26 milliárd forint a tét az Euromillions lottón

2012-05-23
Nem csak a magyar Ötöslottón halmozódik jó ideje a jackpot összege, a nemzetközi Euromillions lottó is elképesztő nyereménnyel kecsegtet.

 

A gigantikus nyereményei miatt Európa-szerte rendkívül népszerű, 2004-ben indult EuroMillions játékban 9 európai ország nemzeti lottótársasága vesz részt. Népszerűségére jellemző, hogy tavaly júliusban, azon a héten mikor 117 millió euróra hízott a jackpot összege, 92 millió szelvény érkezett be a szervezőkhöz.

 

Az Euromillions lottón 50 számból kell az 5 nyertes számot kiválasztani, valamint 11 szerencseszámból kettőt. A jackpot az 5+2 szám eltalálása esetén üti a markunkat, de ha az 50-ből kettőt eltalálunk, már nyertünk. Minden héten kétszer van sorsolás, kedden és pénteken. A főnyeremény összege meglehetősen gyorsan hízik, hiszen például a mostani, 87 millió eurós jackpot csupán május eleje óta gyűlik.

 

Az eddigi legnagyobb Euromillions jackpot a 2011. július 12-én gazdára talált 185 millió euró (közel 56 milliárd forint) volt. Az elképesztő összegű nyereményt egy szerencsés brit házaspár, Colin és Chris Weir nyerte meg.

A mostani jackpot egyébként pont kiszorul a top20-ból, hiszen az első húsz legnagyobb jackpot mind 100 millió euró felett van.

 

A magyar lottótársaság (Szerencsejáték Zrt.) sajnos nem tagja az Euromillions szervezőinek,  így nem tudjuk a megszokott módon, egy lottózóba betérve megtenni számainkat. A nyugati határszélen élőknek viszonylag könnyű dolga van, "átruccannak" a határon, és a szokásos módon fogadhatnak is.

Akiknek ez a lehetőség nem adatott meg, választhatják az interneten fogadást is. Vannak olyan oldalak, amelyeknek a segítségével a világ szinte összes lottójára lehet fogadni az ausztrál lottótól kezdve az USA összes állami lottójáig. Ilyen például a The Lotter oldal, ahol némi plusz pénzért bejelölhetjük tippelt számainkat. Ráadásul az új felhasználók első lottószelvényének árát bónuszként jóváírják a felhasználó számláján, hogy dupla esélye legyen eltalálni a boldogító milliárdokat érő számokat.

 

Akinek tehát esetleg nem elég a magyar lottón megnyerhető 3,5 milliárd, annak most érdemes lehet szerencsét próbálni az Euromillions-on is.